Marți, 03 Februarie 2015 17:09

Mic voiaj sentimental cu ajutorul vinurilor din 2013 ale Cramei Gramma Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

De câte ori deschid câte o sticlă de la Gramma, nu știu cum se face că declanșez blițul memoriei afective și revăd astfel, într-o lumină cât se poate de plăcută, întâmplările trecute cu vin și oameni faini de pe meleagurile moldovenești. Mie vinurile albe ale acestei mici mari crame îmi aduc aminte generoase degustări și irepetabile chefuri prin pădurea Dobrovățului, pe fostul domeniu al familiei Sturdza, dar și o anume mașină de epocă prețioasă căreia îi ședea bine cu un Aligoté pe dânsa. Ca să nu mai spun că, posedat de aromele Feteștilor și Aligoté-urilor, pe dată mă văd din nou la Viena, servind la standul VieVinum austrieci pretențioși cu minunate vinuri românești.

 

De curând am repetat, exersat, aprofundat întâlnirea cu vinurile cramei de deasupra Iașilor chiar în dormitorul bunicii. Ne-am bucurat să destupăm șase sticle cu vinuri din recolta anului 2013, din cele două game... culturale, având pe etichetă genurile literare ori lucrări de Horațiu Mălăele. Am degustat de fapt Fetească Regală/Aligoté 2013 Epic, Fetească Regală 2013 Liric, Aligoté 2013 Dramatic, Cuvée Vișan 2013 și Aligoté 2013 (de două ori). Tina a avut grijă de noi iarăși, gătind apetisante baghete cu pesto și cașcaval, iar Paula și Oana ne-au alintat cu prăjituri de la Dolci Pensieri. Ba pe deasupra, lui Dan i-a cășunat să lanseze lampioane deasupra Aradului, ca un fel de bucurii în văzul tuturor, al oamenilor, stelelor și păsărilor de noapte.

Destul să vă spun că vinurile sunt frumoase, că anul a fost unul prietenos cu viile Casei Olteanu, că între  modurile selecte de a vă petrece serile lungi de iarnă se numără fără îndoială și o degustare marca Gramma. O spunem pe cuvânt și suntem recunoscători prietenilor care au creat și ne-au trimis aceste vinuri.

Citit 2616 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 22:16

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate