Știri (550)

În zilele de 20 și 21 aprilie, Chios Social Lounge din Cluj-Napoca va găzdui un festival de vinuri devenit deja tradițional: RO-Wine Cluj 2024. Pentru cea de-a cincea ediție, organizatorii promit o experiență cu totul specială, cu un format inedit, desfășurat pe două etaje.

La final de martie am onorat invitația unor vechi şi statornici prieteni, Ioan Paul Colta şi Elena Rodica Colta, de a participa la lansarea albumului de artă „Onisim Colta. Nașterea luminii / Onisim Colta. The Birth of Light”, album ce poartă același nume cu expoziția din incinta Muzeului de Artă.

Există în șirul de amintiri ale isprăvilor oenofile și voiajoare din ultimii 15-20 de ani doar câteva repere importante care nu și-au găsit încă oglindire pe blogul Pivnicer și pe site-urile cdvin.ro și vestik.ro.

O degustare în grup restrâns, cu două vinuri relativ tinere, ale unei crame locale, și cu cinci vinuri de vinotecă a pus în evidență arta oenologiei de la noi și de pretutindeni. Între maeștrii evidențiați se numără fără îndoială Fiorenzo Rista, iar între crame, cele care au legătură cu prestigiosul nume Marchese Antinori.

Luni, 12 Februarie 2024 15:04

Un succes cu repetiție în dormitorul bunicii

Scris de

Cumva, degustarea de început de februarie cu vinurile Cramei Corcova a fost una cu repetiție, lista etichetelor fiind foarte asemănătoare cu cea propusă anul trecut. Evenimentul s-a dovedit însă cu atât mai interesant, fiindcă ne-a permis să urmărim evoluția acestor licori.

Premieră de Ziua Națională: o degustare de vin românesc în aer, pe ruta Veneția Treviso-București, pentru toți românii care se întorc acasă și turiștii care ne vizitează țară de ziua noastră. În plus, în parteneriat cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, românii și turiștii au fost întâmpinați astăzi, la zona de sosiri din București, cu o gama unică de vinuri românești.

Zilele acestea, o persoană pe care nu am văzut-o de mult m-a întrebat care cred că ar fi cel mai grozav festival de vin din România. Nu aș putea să-i dau un răspuns tranșant, dar sunt sigur că RoVinHud este una dintre cele mai interesante și de ținută manifestări de profil din țară și, cu siguranță, cea mai altruistă dintre acestea.

Un weekend efervescent și noi recorduri au marcat ediția de toamnă a RO-Wine | The International Wine Festival of Romania. În perioada 13-15 octombrie, la Studiourile Fratelli  București s-au reunit producători de vinuri premium și superpremium din 14 țări: România, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Ungaria. Franța, Bulgaria, SUA, Noua Zeelanda, Republica Moldova, Argentina și Portugalia.

Sub patronajul guvernelor Serbiei, Macedoniei de Nord și Albaniei, în cadrul inițiativei "Open Balkan", va fi organizarea celei de-a doua ediție a târgului internațional de vin,  gastronomie și turism, "Wine Vision by Open Balkan", care va avea loc în Belgrad, în perioada 16-19 noiembrie 2023.

O veste excelentă din Canada! Consemnăm o victorie importantă pentru Fetească Neagră, la o competiție mondială.

Pagina 1 din 40

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate