Joi, 17 Martie 2011 14:25

Câteva subterfugii pentru sănătatea pisicilor pedante Recomandat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Patologie felină într-un bol de păr


   Printre bolile infecţioase importante care apar la pisici se numără enterita infecţioasă, influenţa felină, leucemia felină. Mai pot apărea peritonita infecţioasă, imuno-deficienţa virală, infecţia cu Chlamydia.

Bolurile de păr pot fi o problemă mai ales pentru pisicile cu păr lung. După toaletare, bolurile formate pot fi vomitate sau se elimină o dată cu fecalele. Putem ajuta la rezolvarea acestor probleme administrându-le mâncare specială sau pur şi simplu câteva fire de iarbă. Cele care au posibilitatea de a ieşi afară utilizează instinctiv acest subterfugiu. Periajul regulat poate reduce cantitatea de păr ingerată prin toaletare.

Problemele de piele ar trebui întotdeauna prezentate medicului veterinar specialist, deoarece prin toaletare pisicile ingerează soluţiile aplicate, putându-se otrăvi cu uşurinţă.

 

Dr. Silviu Radu, Clinica de Animale Mici Arad

 

Citit 3573 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2011 14:25

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate