Miercuri, 09 Noiembrie 2011 21:52

Baric 2011: Colecţia de toamnă care i-ar smulge o exclamaţie admirativă până şi austerului Diogene Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
27b01638c6b97ef586ab72e67ad0f11a.jpg 27b01638c6b97ef586ab72e67ad0f11a.jpg

Butoaie "De Gustibus", în Muzeul de Artă din Timişoara

Marţi, 8 noiembrie, la Muzeul de Artă  din Timişoara a avut loc un dublu vernisaj, Simpozionului Internaţional de Pictură Gărâna 2011 la ora 18 şi expoziţia experimentală Barrique Art: "Artă şi Vin. De Gustibus" la ora 19. Cele două expoziţii au avut în comun o bună parte a artiştilor participanţi. Expoziţia Simpozionului Internaţional de Pictură Gărâna 2011 cuprinde lucrări ale pictorilor Adrian Chira, Levente Csatlos, Gopal Dagnogo, Robert Koteles, Ştefan Pelmuş, Mihai Perca şi Cristian Sida, iar în expoziţia experimentală "Barrique Art. Artă şi Vin. De Gustibus" pe lângă artiştii  de la Gărâna au mai expus lucrari de pictură, instalaţie şi sculptură, având ca suport baricul (butoiul) de vin,Radu Mihăilescu, Ştefan Călărăşanu, Horia Bojin, Romul Nuţiu, Silviu Oraviţan, Maxim Dumitraş, Emil Cassian Dumitraş, Aurel Vlad, Marcel Lupşe, Tajo, Daniela Acea şi Gheorghe Zărnescu.  

Cele două evenimente prezentate de Marcel Tolcea, directorul muzeului, au fost organizate de Muzeul de Artă Timişoara, Enoteca de Savoya şi SC Egeria iar baricurile au fost achiziţionate de la producătorul Davino. Gazdele au oferit vin din colecţia "Vinul casei. De Savoya" invitaţilor veniţi în număr foarte mare.  

După vernisajele din Palatul Baroc, la Enoteca de Savoya a fost lansată o colecţie exclusivistă de 100 de etichete personalizate pentru tot atâtea sticle de vin: "Vinul casei. De Savoya".  

Expoziţia va fi deschisă până în 28 noiembrie iar cei ce vor trece pragul Muzeului Baroc vor fi impresionaţi de cele 22 de butoaie de vin transformate în adevărate opere de artă de artişti cărora nu le lipseşte - după cum au putut constata toţi participanţii la vernisaj - nici o doagă!

 

 

Citit 1816 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 16:07

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate