Marți, 11 Septembrie 2012 10:51

Cabernet Sauvignon Oprișor 2010, lansat oficial, în ediție limitată Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
b768c57ba244bc0404781708e6164e77.jpg b768c57ba244bc0404781708e6164e77.jpg

9.998 de sticle de la Oprișor

Crama Oprișor anunță lansarea oficială a ediției limitate Cabernet Sauvignon “Oprișor 2010”.

La scurt timp după lansarea primei recolte, Cabernetul Oprișor a devenit unul dintre cele mai apreciate și așteptate vinuri roșii super-premium de pe piața românească. Ediția 2010 va fi disponibilă într-un număr de 9.998 sticle, la același nivel de preț ca și cea din recolta 2009”, a declarat Luminița Tzakis, director national de vanzari al Cramei Oprișor.

La rândul său, enologul Liviu Grigorică, creatorul acestui vin, a adăugat: „Am selectat parcelele de vie încă din primăvară, am avut grijă de modul de tăiere iar selecția strugurilor s-a făcut după înflorire și înainte de pârgă, pentru a asigura o materie primă de cea mai bună calitate. Și macerarea a fost atent supravegheată, iar în funcție de parcelă am avut perioade de macerare de la 7 la 20 de zile. Maturarea s-a făcut timp de un an în baricuri din stejar franțuzesc și american, aflate la prima sau a doua folosire”, a mai precizat Grigorică.

Potrivit editorilor revistei de specialitate Vinul.Ro, care au degustat Cabernet Sauvignon-ul Oprișor 2010 înainte de lansarea oficială, vinul se distinge printr-o “profunzime de invidiat și o evoluție progresivă, cu arome amintind de caise confiate, smochine, piele, iarbă uscată și ciocolată, un corp atletic și un final exploziv-condimentat, în care taninurile puternice îi conferă densitate, pe lângă fructuozitatea plină, rotundă”. Editorii Vinul.Ro au mai notat că “relativa tinerețe nu reușește să-i pună în plan secund complexitatea aromatică, acest vin fiind extrem de promițător și în ceea ce privește evoluția viitoare”.

Crama Oprișor operează peste 252 de hectare de vie în localitatea cu același nume din județul Mehedinți, fiind proprietatea companiei germane Reh-Kendermann Gmbh din Bingen-am-Rhein. Totodată, Crama Oprișor este unul dintre cei mai importanți exportatori de vinuri purtând denumirea de origine România, din portofoliul acesteia făcând parte mărci precum Caloian, Măiastru, Smerenie, Passarowitz, Jderii, Călăuza ori Cabernetul “Oprișor".

Citit 2771 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 18:04

Pivnicer

Călătorul cu ochii larg deschiși poate observa că, pentru ieșeni, trei sunt steagurile care contează: cel al României, cel al Uniunii Europene și steagul Cotnari. În ultima noastră aventură oenologică, petrecută în capitala Moldovei și la poalele Dealului Cătălina, ne-am reîndrăgostit de Iași și de cea mai mare podgorie din zonă.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate