Miercuri, 19 Decembrie 2012 22:42

Cel mai important salon internaţional de vinuri din vestul României se va deschide vineri, 19 aprilie 2013 Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
ecb1a6990b8361cf19dad94138ad50da.jpg ecb1a6990b8361cf19dad94138ad50da.jpg

De zece ori VINVEST

Ediția aniversară, cea cu numărul zece, a salonului VINVEST  se va desfăşura la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, în perioada 19 -21 aprilie 2013.

VINVEST 2013 va oferi publicului și a participanților mai multe evenimente oenologice interesante.

Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, de pildă, a ajuns deja la ediția a opta. Se va desfăşura între 16 şi 18 aprilie 2013,  la Centrul Regional de Afaceri Timișoara şi va urmări promovarea vinului, a băuturilor alcoolice de calitate, antrenarea partenerilor din piața vinului și a băuturilor alcoolice într-o competiție benefică, în folosul consumatorului. Un alt obiectiv va fi educarea publicului privind caracteristicile și tipicitatea vinului românesc, precum și caracteristicile băuturilor alcoolice. Imaginea concursului va fi folosită ca instrument de marketing pentru promovarea vinului și a băuturilor alcoolice medaliate, atât pe piața națională, cât și pe cea internațională.

Doamna Lucia Pîrvu, organizatoarea festivalului, va pune la bătaie trei distincţii importante: Marea Medalie de Aur la vin, Marea Medalie de Aur la vin de vinotecă şi Marea Medalie de Aur la băuturi alcoolice.

În cadrul Ceremoniei de Decernare a Premiilor vor fi nominalizați și evidenţiaţi cei mai buni oenologi.

Gala Vinului Premium va avea loc în data de 20 aprilie 2013, tot la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Producătorii de vin vor oferi Vinul Premium – cel mai mare vin al fiecărei crame participante. Aceasta degustare se va desfăşura într-un cadru special amenajat, totalizând o sută de persoane. Fiecare cramă va desemna oenologul sau somelierul care va descrie vinul, avand la dispozitie maximum 15 minute. Publicul va avea posibilitatea să se înscrie la această degustare după data de 7 ianuarie, cu plata unei taxe.

Ceremonia de Deschidere Oficială a salonului va avea loc vineri, 19 aprilie 2013, ora 12.00, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara si va fi un bun pretext pentru a marca cei 30 de ani de activitate ai Luciei Pîrvu, sărbătoriți alături de personalități din  domeniul viei și vinului.

Citit 1989 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 17:58

Pivnicer

Dacă privim înapoi, de-a lungul anului care a trecut, ne dăm seama că 2020 confirmă zicala romană că un an bisect este un an funest. Cu toată tristețea care a cuprins lumea și care ne-a cuprins și pe noi, o mică dar activă comunitate de iubitori de vin care a pierdut recent multe ființe dragi, am consemnat totuși în anul care a trecut și câteva evenimente fericite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate