Știri (524)

Profesioniști și amatori, iubitori ai viei și ai vinului s-au întâlnit sâmbătă, 11 martie 2023, în cadrul primei ediții a concursului „Cel mai bun viticultor din România”, organizat de Wines of Romania sub patronajul Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (O.N.V.P.V.).

Fleur de Miraval, brandul de șampanie rosé al lui Brad Pitt va fi servită la ediția din 2023 a Premiilor Academiei Americane de Film, The Oscars, pentru al doilea an consecutiv, s-a anunțat într-un comunicat de presă postat de Wine Industry Advisor.

Conform celei mai recente statistici publicată de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), cei mai mari consumatori de vin sunt portughezii (51,6 litri pe an per capita), francezii  (47,3  litri pe an per capita), italienii  (46,8 litri pe an per capita), nemții  (27.6 litri pe an per capita) și spaniolii  (25.4 litri pe an per capita).

Un weekend efervescent a marcat prima ediție din acest an a evenimentului RO-Wine Ediția de Primăvară. În 4 și 5 martie, și-au dat întâlnire, la Chios Social Lounge, Cluj Napoca, peste 50 deproducători de vinuri premium și superpremium din România și internaționale, o selecție exclusivistă de vinuri spumante, însoțite de produse gourmet și cafea de specialitate.

La Enoteca Maria, deschisă în ST. GEORGE, pe Staten Island, nu doar vinul este la putere, ci și bunicuțele. Mai mult de 30 de "nonne" - cum sunt numite în limba italiană -  gătesc specialități specifice bucătăriilor înaintașilor lor. 

Criza de consum din industria vinului afectează întreaga lume, însă în moduri diferite. Observatorio Español del Mercado del Vino a prezentat, săptămâna trecută, un raport bazat pe datele din industrie până în 2022. Exporturile spaniole de vin au înregistrat un nivel record de 2,98 miliarde de euro în 2022, ajutate de o creștere de 13,2% a prețurilor medii pe litru, aproape dublu față de inflația de la sfârșitul anului.

Tot la început de martie, ca un Mărțișor de breaslă dăruit unor medici locali, am avut parte de o degustare specială, cu multe vinuri și bunătăți. Aș fi putut numi oricum această poveste de pahar: Doctorii clubului iubesc pasta și vinul, O nouă degustare maraton în clinica de vin, Nouă etichete tămăduitoare pentru cei care vindecă. Privind post-factum rămășițele unei seri hedoniste, i-am spus totuși altfel...

Marți, 07 Martie 2023 13:44

AUSTRIAN WINE: The 2022 vintage

The 2022 growing season certainly put Austrian winemakers through their paces. Initially, it seemed that it would be a very dry year, were it not for the occasional showers of rain – which not always came at the best of times. However, the great dedication and hard work of Austria’s winemakers were recompensed with ripe, well-balanced white wines with a fine display of fruit. The red wines are outstanding, showing power, structure and velvety tannins.

Există o singură zi din an în care paharele clubului se umplu cu ghiocei. De Mărțișor, am petrecut alături de multe fete frumoase, dăruind broșe și primind sărutări. Pentru cedevini, seara cu pricina este una dintre cele mai frumoase întâmplări ale anului.

Pentru prima dată, Vicii și Delicii - Târg dedicat micilor plăceri ale vieții -  ajunge, anul acesta, la Timișoara. Evenimentul va avea loc la  Centrul Regional de Afaceri, în perioada 24-26 martie, unde vor putea fi degustate câteva sute de vinuri.

Pagina 1 din 38

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Timișoara Capitală Culturală 2023

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate