Știri (487)

Compania românească Alira Grand Vins anunță deschiderea cramei Aliman, în județul Constanța: o investiție de peste 5 milioane de euro, utilată cu o linie de procesare de ultimă generație și surse regenerabile de energie. Compania Alira Grand Vins a fost înființată în 2016, de către unicul acționar Patrik Simek, un investitor privat cu experiență juridică și un bun cunoscător de vinuri, pasionat de soiurile românești.

 VieVinum, dedicated this spring to new beginnings: After a four-year hiatus, Austria’s wine industry clicked into gear and showed off a brilliant dynamic from 21–23 May 2022 in Vienna’s Hofburg Palace, effectively placing its focus on trade visitors, a sophisticated ‘School of Wine’ and new digital services.

Ediția de primavară a festivalului RO-Wine, desfășurată în weekend-ul   trecut la Fratelli București, s-a încheiat după două zile pline de experiențe, bucurându-se de prezența a peste cinci mii de vizitatori veniți nu doar din întreaga țară, ci și din Europa, sau chiar de peste Ocean. 

 Între 19 și 22 mai, sesiunea de vin alb și roșu a Concours Mondial de Bruxelles a avut loc la Rende – Cosenza, acest concurs fiind unul itinerant.  Nu mai puțin de 7.370 de vinuri, din 40 de țări, au fost degustate de juriul internațional format din 310 experți, din 45 de țări.

Concursului de Vinuri Rosé a ajuns la a zecea ediție! Asociația Winelover România a organizat evenimentul, ca în fiecare an, în data de 14 mai. De această dată, gazdă a fost Hotel Caro, din București. Jurizarea s-a făcut “în orb”, juriul fiind compus din specialiști și cunoscători ai vinului: membri ai Asociatiei Degustătorilor Autorizați din România (A.D.A.R.), absolvenți ai Wine and Spirits Education Trust (W.S.E.T.), comercianți și consultanti în domeniul vinului, somelieri cu notorietate, comunicatori de vin și invitați din Polonia, Franța și Bulgaria.

După ce a fost amânat de două ori, din cauza pandemiei, festivalul de vin vienez VieVinum, organizat, ca de obicei, în Palatul Hofburg, din Heldenplatz, se va desfășura în perioada 21 - 23 mai.

A şasea ediţie a Internaţional Rosé Championship, competiţie mondială iniţiată în Polonia şi organizată de revista „Czas Wina” s-a desfășurat în zilele de 4 si 5 mai 2002, în apropierea orașului polonez Cracovia.

 Primele etichete incluzive, care oferă persoanelor cu deficiențe de vedere accesul la culoarea vinului, vor fi lansate, în premieră, la Cluj

A mai rămas puțin timp până la ediția de primăvară a festivalului RO-Wine, care se va desfășura pe 21 si 22 mai la Fratelli București.

Mai tânărul nostru prieten Dragoș Torge continuă la Crama MaxiMarc munca amicului italian Manu Reolon. Îl vom susține în curajul său de a prelua o cramă de 100 ha și de un million de litri capacitate de prelucrare, în plină pandemie și în plin război la granițele pe care nu le-am dorit niciodată...

Pagina 1 din 35

Pivnicer

După aproape trei ani de lungă și pandemică așteptare, plus 70 de zile de război nedorit, Salonul RoVinHud ne-a încântat cu surprize de tot felul, cele muzicale fiind de neuitat, dovadă că unul dintre logourile CDViN, The Wine Sounds Good, e mai valabil ca niciodată.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate