Duminică, 19 Aprilie 2015 15:07

Degustare de Lilieci și o sabrare surpriză la miezul nopții Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Era o seară aproape obișnuită din viața clubului. Lucky Motanul picotea pe masă într-o cutie de Lavazza, printre ouă de Paști, flori și accesorii de vin. În frapiere dormeau la rândul lor șase vinuri atrăgătoare de la Crama Liliac, în așteptarea degustării. Nu mai rămânea decât să ne strângem în odăile bunicii, care venind pe jos, care cu motocicleta, care cu limuzina, din Arad și Timișoara.

 

Am avut parte de un eveniment animat, cu vinuri de clasă, cu somelier priceput, cu motan printre picioarele invitaților, cu sabrare nocturnă la lumina lanternelor și a lămpilor curții. Cătălin Păcurar, noul promotor zonal de la Liliac, a adus cu sine în dormitorul bunicii șase vinuri: Young Liliac fresh (Sauvignon Blanc, Pinot Gris) 2014, Young Liliac fruity (Fetească Albă, Muscat Ottonel) 2014, Liliac Fetească Albă 2014, Liliac Sauvignon Blanc 2014, Liliac Rosé (Pinot Noir) 2014, Crepuscul Fetească Neagră 2013. Le voi lăuda pe toate aici, majoritatea fiind create în dificilul an 2014.

Cele două vinuri din gama de intrare au avut mare succes la public, ca și Rosé-ul și crepusculara Fetească Neagră. Eu însă voi paria pe draga de Fetească Albă și mai ales pe Sauvignon Blanc, proaspăt îmbuteliate și încă neașezate în firea lor în noua „locuință” de sticlă. Rosé-ul are o superbă culoare franțuzească și se dezvăluie ca un vin expresiv, cu personalitate aparte, greu de uitat. Iar Feteasca Neagră nu e chiar fructată ci mai degrabă condimentată și foarte specială în toate ale sale, de parcă s-a ardelenit de-a dreptul, devenind altceva decât „surorile” sale regățene.

Când să se termine totul și nu mai rămăseseră decât o mână dintre cei mai fideli degustători neautorizați, Cătălin s-a încumetat să sabreze o sticlă de Foss Marai cu un pahar de șampanie, prilej de bucurie pentru toată lumea, dar și de căutare de dop prin iederă la miezul nopții. Totul a fost atât de frumos încât am stabilit deja următoarele degustări cu celelalte vinuri din portofoliul Cramei Liliac.

 

Mai multe imagini

Citit 2620 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2019 10:56

Media

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate