Miercuri, 28 Septembrie 2011 11:41

Eveniment "made in USA" : "American Food and Wine - Taste and Dream" Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
62560590a24cca0c4a1ae1b28bd30262.jpg 62560590a24cca0c4a1ae1b28bd30262.jpg

Dineu cu vinuri californiene la reşedinţa ambasadorului SUA din Bucureşti

  Un ambasador al Pivnicerului  şi  un reprezentant al  clubului Vestik au avut onoarea de a lua parte, în 27 septembrie, la Bucureşti, la o inedită degustare de vinuri californiene, asortate cu biftecuri americane şi brânzeturi româneşti. Amfitrioni desăvârşiţi le-au fost numeroşilor invitaţi Excelenţa Sa, ambasadorul SUA, Mark H. Gitenstein, şi soţia acestuia, doamna Libby Gitenstein. Evenimentul, intitulat “American Food and Wine – Taste and Dream”, s-a desfăşurat pe terasa reşedinţei de pe Bulevardul Kiseleff, într-o atmosferă plăcută, distinsă şi relaxată, în compania importatorilor de vin, de whiskey american, dar şi de carne de vită - renumitele stake-uri, a cunoscutului sommelier Sergiu Nedelea, a bucătarului- şef de la restaurantul JW Steakhouse – Marriott Bucureşti, a producătorilor de brânzeturi de la Napolact şi, bineînţeles, a oficialilor ambasadei SUA, precum şi altor invitaţi din mediul politic şi al afacerilor.

   Recepţia a început cu un discurs al ambasadorului, continuând cu înmânarea de diplome pentru toţi importatorii de produse americane, dar şi pentru producătorii locali, pentru sommelierul amintit mai sus, ca şi pentru excelentul bucătar de la JW Steakhouse.

   Cei patru importatori de vinuri californiene prezenţi la eveniment au fost: Carl RehWinery – Crama Oprişor, importator al mărcii Beringer; Heinrig Distribution, importator al mărcilor E.&J. Gallo Winery şi Hess Family; Lerida Distribution, importator al mărcii Kendall-Jackson; Cramele Recaş, importator al mărcii Robert Mondavi.

   Vinurile Beringer, importate de Crama Oprişor, pot fi lăudate nu doar pentru buchetul deosebit, ci şi pentru remarcabila lor istorie. Crama Beringer a împlinit 140 de ani de existenţă, fiind cea mai veche din Napa Valley. A fost înfiinţată de Jacob Beringer, iniţial un simplu angajat al cramelor din Mainz, Germania, care a emigrat în America. Beringer s-a stabilit în California, hotărât să-şi înfiinţeze propria podgorie şi să producă vinuri de calitate, care să rivalizeze cu cele europene. Vinurile prezentate la degustarea de la Bucureşti de către importatorii de la Crama Oprişor  sunt dovada vie că Jacob Beringer şi-a îndeplinit visul. Dintre cele cinci vinuri prezentate invitaţilor, ne-au impresionat în mod special Beringer Napa Valley, un Chardonnay din 2005, şi Merlot-ul din 2002 – Beringer Founder Estate.

   Am mai remarcat, dintre vinurile degustate, Hess Family – Artezin, un Zinfandel din 2009, E.&J. Gallo, Cabernet Sauvignon 2008, Kendall Jackson Vintner’s Reserve, Syrah 2007, precum şi gama de vinuri Robert Mondavi, importată de Cramele Recaş.
Evenimentul monden - şi nu numai - se poate constitui într-o lecţie la superlativ pentru ambasadorii români, care mai au mult de învăţat de la omologii lor americani despre cum trebuie să-şi promoveze în lume conaţionalii antreprenori, pentru a-i ajuta să pătrundă pe pieţele străine de pe alte continente.

 

  Text şi foto: Petrina Calabalic

 

 

Citit 1574 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 14:58

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate