Sâmbătă, 24 Martie 2018 12:36

Flashtasting vizual și olfactiv cu noile vinuri de la SERVE Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La sfârșit de martie, și totuși în plină iarnă, SERVE ne răsfață cu o selecție din cele mai noi vinuri create de oenologul Aurel Rotărescu. Primul care a făcut cunoștință cu cele șase etichete a fost teckelul sârmos al familiei, cățelușa pe nume Pinot. A fost vorba bineînțeles de un flashtasting vizual și olfactiv, în zăpada echinocțiului, alături de piticul înghețat al curții ținând în mână căpșuna altor primăveri.

Am trecut în registrul afectiv câteva dintre noile ediții, 2017, ale unora dintre cele mai dragi vinuri de la SERVE: cupajul de Sauvignon Blanc și Fetească Albă Terra Romana, Chardonnay Terra Romana, Rosé Terra Romana. Alături de ele, în zăpada ședinței foto, au mai șezut Pinot Noir 2015 din gama Vinul Cavalerului, Feteasca Neagră 2015 Terra Romana (medalie de aur și premiul special Best of Show la Concursul Mundus Vini 2017) și Cuvée Guillaume 2015 (Pinot Noir&Fetească Neagră).

În vreme ce Pinot (Pinot-ul meu sârmos, nu Pinot-ul dlui Rotărescu) inventaria vinurile cu nasul său bine nins și ușor înghețat, bipezii casei au trecut la treabă.

În ce mă privește, până acum am apucat să destup, să degust și să beau cupajul de alb, cu buchet pregnant de Sauvignon, dar păstrând parfumul florilor de viță, un vin suav și elegant alături de care merită să-ți petreci zilele și nopțile calde de vară. Apoi m-am ocupat de Chardonnay, un vin cuminte și blând, ale cărui arome înnobilate la baric își caută o nouă identitate în veșmântul de sticlă. Cât despre rosé, toată admirația, o culoare provensală, un vin pentru îndrăgostiți, căutați-l prin cluburi și restaurante pentru a-l oferi iubitei/iubitului!

Post factum, păstrând toate aceste amintiri senzoriale, așa un dor mi se face de crama și plantațiile de la Ceptura... De marile verticale cu Cuvée Amaury și Cuvée Charlotte, de festinurile cu trufe și bloggeri, de plimbările în vie, de zăpezile regățene de altădată. Și până să le revăd, să le reiau, cumva mă voi consola cu un pahar de vin, de Fetească Neagră, de Pinot Noir și de Cuvée Guillaume.

Citit 2169 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Martie 2018 12:42

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate