Imprimă această pagină
Joi, 24 Iunie 2021 17:10

Mister Fernando și Lady Ofelia, adică Ferdi la superlativ Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Crama Ferdi, Fernando&Ofelia, ne tentează în iunie cu cinci vinuri de top. Înaintea vacanței de Rusalii, odăile bunicii au fost pline, iar connaisseurs-ii au putut savura noile creații de Dealu Mare ale căpitanului podgorean.

Dacă înțelegi vinurile Ferdi, nu poți să nu faci legături cu pescuitul și cu navigația, domenii în care proprietarul Fernando Mihăilescu a excelat ori excelează pasional ori profesional. Și pentru că e un perfecționist, stăpânul viei a reușit să cucerească de la prima degustare clubul cu vinurile sale pline de personalitate. Aceasta, prima întâlnire, a avut loc în martie 2020 și a fost ultima din dormitorul bunicii înaintea marii închideri impuse de pandemie anul trecut.

După un an și un pic, Ferdi recidivează cu o degustare premium, constând în cinci vinuri: Cuvée Alexandra 2020, Rosé Cosmina Ediție Limitată 2020 (Merlot, Shiraz, Blaufränkisch), Cuvée Unchiu Puiu 2019 (Merlot, Shiraz, Blaufränkisch), Lady Black 2019 Ediție Limitată (Fetească Neagră), Mister S. Rezerva 2019 (Syrah).

Aș consuma-o pe Alexandra de sete, pe o terasă, în canicula de iunie. Cosmina reprezintă un adevărat deliciu, unul din cele mai apetisante rosé-uri din anul pandemiei. Toate vinurile roșii sunt mici comori în ediții limitate, sute de sticle care ajung doar la cei privilegiați. Între aceștia, ne numărăm și noi, neautorizații din Arad.

 

Citit 878 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iulie 2021 20:57