Vineri, 25 Noiembrie 2011 22:27

Nou trend la VinBun: Babysitter pentru vinul plimbat cu căruciorul. Allons enfants de l'oenologie! Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
993fd262e5fae26658b48a3456ede125.jpg 993fd262e5fae26658b48a3456ede125.jpg

BadPaparazzo la GoodWine: trufandale, miniştri şi vrăbioare de Noua Zeelandă

  Găzduit de World Trade Plaza - Hotel Pullman din Bucureşti, GoodWine a oferit celor cu care timpul a fost răbdător o mulţime de surprize plăcute şi întâlniri neaşteptate - fie cu internauţi care erau până în acel moment doar nişte pseudonime pe ecranul computerului, fie cu sticle de vin cărora merită să le fie sucit gâtul fără a sta prea mult pe gânduri.

  Expertul IT al grupului Vestik s-a transformat, absolut voluntar, pentru un întreg weekend, într-un veritabil exponent al unei noi ştiinţe, pe care o prezentăm aici în premieră naţională şi, de ce nu, chiar mondială: Paparazzoenologia. A fotografiat, pentru încălzire, somelieri plini de morgă, în uniforma lor iniţiatică, la gât cu ceaşca mică de argint, numită testevin de către connaiseuri. Cu şorţ negru şi mănuşi albe, aceştia au fost surprinşi pe când asortau gastro-oenologic bunătăţile gătite de maeştrii bucătari de la "Bella Italia" - Şcoala Naţională de Excelenţă-, de la diverse restaurante din Bucureşti, Braşov şi de la Fusion Technique.
 

  Chiar dacă afară erau un frig de să nu laşi nici fotomodelul playboyan afară, maestrul Dan Silviu Boerescu a insistat să demonstreze, în curtea de la World Trade Plaza, că pe renumitul grill ceramic Big Green Egg se pot prepara cele mai savuroase frigărui marinate de porc, ca şi vrăbioare din Noua Zeelandă. Şi bine a făcut, căci i-au ieşit de minune, mulţi vizitatori adunându-se în jurul bucătăriei improvizate în aer liber, luându-se după mirosul irezistibil. Pentru cei ce nu au reuşit să testeze delicatesele gătite, la standul SERVE s-a putut gusta crema de unt şi pateu cu trufe de la Trufa.ro - asortată desăvârşit cu vinul. Firma Angst Group nu s-a lăsat mai prejos şi a adus mezeluri speciale - Salam de Sibiu, Cârnaţi foarte buni, Pastramă de berbecuţ şi de curcan! -, în timp ce Napolact a fost prezent cu felurite brânzeturi, foarte apreciate de amatorii de vin. Firma Trufex, din vestul ţării, a oferit spre degustare specialităţi cu trufe, culese cu câini special dresaţi, din locuri tainice.

  Bloggerii tematici au fost la fel de activi la standurile favorite precum sunt în spaţiul virtual. De pildă, expertul în vin Răzvan Jurcă a fost surprins de obiectivul aparatului foto, vădit încântat, dând like-uri repetate unui vin chilian - VSC de la Santa Carolina 2007 - de 92 puncte Parker. Sorin-încă-un-vin îşi iniţia familia în tainele universului vinurilor de top, iar Anamaria şi Răzvan Avram degustau zoriţi, căci se grăbeau să pregătească deschiderea Magazinului Boieresc din Bucureşti - apropo, ne pare tare rău că nu am putut participa la eveniment, despre care am aflat că a fost foarte reuşit! Cezar Ioan a fost surprins de paparazzo aşteptând degustarea de Amarone, de la standul Heinrig. Tot la standul Heinrig, Horia Hasnaş ajuta la împărţirea unor premii spumante Freixnet, punând întrebări prietenoase vizitatorilor prezenţi la stand, astfel ca fiecare să plece mulţumit, cu câte un premiu. Vali Ceafalău şi George Mitea au schimbat impresii despre vinurile degustate, în timp ce Cătălin Păduraru prezenta cu vervă, la microfon, evenimentele aflate în derulare la standurile GoodWine. Alexandra Holhoş a fotografiat, frenetic, trei zile la rând, tot ce mişca - şi nu numai!

  La standul Oprişor, paparazzo-ul timişorean i-a surprins, printre alţii, pe fosta jurnalistă - actual manager corporatist - Mona Nicolici şi pe fostul ministru Ionuţ Popescu.

  Dacă s-ar fi decernat un premiu pentru vizitatorul cel mai dedicat vinului, Vestik l-ar fi oferit unui musafir francez, aflat la GoodWine împreună cu familia. După ce a cumpărat două baxuri de vin, reprezentantul ţării Cocoşului Galic le-a încărcat în căruciorul moştenitorului său, nu înainte de a-l invita pe micuţ să facă puţină mişcare.  În definitiv, de ce n-ar merita şi vinul bun un babysitter? Allons enfants de l'oenologie!

Citit 1843 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 16:11

Pivnicer

De când ne cunoaștem cu prietenii noștri Zoli și Raluca, și să tot fie vreo șapte ani, am trăit atât de multe aventuri împreună că ele nu pot fi povestite nici în o mie și una de pagini de călătorii oenologice. Totuși cele mai importante evenimente legate de ei pot fi descrise mai jos, în câteva cuvinte și imagini, de dragul celui mai nou membru al clubului nostru de vin.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate