Duminică, 04 Martie 2018 11:27

Petrecere de martie cu șase vinuri și două chef-e autohtone Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După mai multe evenimente cosmopolite, cu licori și mâncăruri de pretutindeni, am dedicat o seară de la început de martie vinurilor și bunătăților autohtone. Chef-e au fost Pivnicera și mama unui membru de club, iar vinurile au purtat etichetele Avincis, Balla Géza, Casa de Vinuri Cotnari, Elite, Prince Știrbey și Vinarte.

Degustarea a început cu Crâmpoșie Selecționată 2016 a casei Avincis, un soi specific Drăgășanilor de care suntem îndrăgostiți de ani buni. Al doilea vin, Feteasca Regală 2015 cu etichetă princiară, tot din Drăgășani, se bucură de o bună aciditate și cucerește prin franchețe și tipicitate. Busuioaca de Bohotin 2015 de la Cotnari are o culoare atrăgătoare și, de asemenea, o aciditate evidentă. De la Elite, din Mâsca arădeană, Fetească Neagră Roberto din 2016 dovedește că acest soi se potrivește de minune și acestei părți de Ardeal. Plină de șarm, Nedeea leat 2015, cupaj de Fetească Neagră, Novac și Negru de Drăgășan, se poate să fi fost pentru mulți vinul serii. Cât despre Cadarissima 2011, ultimul vin servit, o Cadarcă de Miniș vinificată în dulce, după gustul de odinioară al împărătesei Maria Tereza, acesta este unul dintre favoritele mele, de parcă dulcele i s-ar potrivi mai bine soiului cu pricina, ardelenesc și maghiar totodată.

Pentru gustoasa plăcintă țărănească din brânză de capră și pentru apetisanții covrigei datorăm sărutări de mâini doamnei Mohaci, o specialistă în bunătăți locale. Tot sărutări de mâini datorăm și  Pivnicerei, care a pregătit trei prăjituri după rețete din caietul bunicii: chec marmorat, plăcintă cu brânză dulce și ruladă de ciocolată cu fructe din dulceață.

Printre participanți s-au numărat, alături de mai vechii și entuziaștii membri arădeni ai clubului, și prieteni din Timișoara, precum și concitadini italieni.

Citit 2068 ori Ultima modificare Duminică, 04 Martie 2018 18:46

Pivnicer

Când prietena noastră Claudia Romana Rista, bine cunoscută drept Fata care gătește cu flori, ne-a invitat la Festivalul culinar tradițional croat Karaševski Paprikaš din satul cărășean Vodnic, nu m-am gândit că această deplasare va fi ceva mai lungă decât prevăd atlasele geografice, ghidurile culinare și gps-urile afective care ghidează un bănățean pe dragele căi ale Carașului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate