Imprimă această pagină
Duminică, 22 Ianuarie 2017 15:27

O sâmbătă cu Herbert și Vinarte prin târgul Aradului Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Trei sticle translucide ședeau cuminți pe pult în dormitorul bunicii, având în fundal trandafirii albi ai unei duble aniversări. În cadrul intim cu autografe și oaspeți de tot felul, Herbert își susținea a nu știu câta reprezentație cu marile vinuri de la Vinarte. În prezența unor Negri, a unor Prinți și a unor Sori nu neapărat cu dinți.

O sâmbătă cu Herbert și Vinarte poate constitui, fără îndoială, cea mai plăcută experiență pe care o poate trăi oenoturistul aflat întâmplător prin târgul Aradului într-o zi de ianuarie. Clubul bunicii s-a umplut însă nu întâmplător, ci deliberat cu amici de tot felul, iubitori de vin și intimitate, sub ochii autografelor care își fac veacul în cele două odăi magice. Am avut bucuria să sărbătorim de ziua lor un primar și un nou membru CDViN, care, înainte de aceste calități oficiale, sunt în primul rând prietenii noștri. Herbert a deschis pentru ei un Sauvignon Blanc, de felul lui Cuvée d’Excellence din 2014, un Negru de Drăgășani provenit din vii de pe Terase Danubiene, născut tot în anul 2014, un Prince Mircea de 2013, un Prince Matei leat 2010, Soarele nostalgic al anului 2012. Și cam pe când Pivnicera își servea prăjiturile irezistibile, Herbert ne-a mai oferit și o Tămâioasă desert de 2014, cu puțin timp înainte să demareze în trombă către Cluj.

Mai știu că am deschis un spumant pe la miezul nopții, că am văzut chipuri fericite, că noaptea a avut o vagă aromă de mari Merlot-uri, de neuitate Cabernet-uri, de suave Tămâioase. Tolănit în fotografie pe un Range Rover familiar, Lucky Motanul, emblema în carne, blană și oase a clubului, a privit aprobator totul, surâzând pisicește din rama discretă a unei fotografii nevinovate.

Citit 3108 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2017 16:05