Imprimă această pagină
Luni, 20 Septembrie 2021 14:51

Opt vinuri și câteva surprize marca Wine Hunter Herbert Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Două premiere în dormitorul bunicii la ultima degustare susținută de vânătorul de vinuri Herbert Szasz: primul vin din recolta anului 2021 și primele vinuri elaboratate în Spania de Mauricio Lorca.

Amicul Herbert de la Cluj, de felul său negociant de vinuri de pe întreg mapamondul, este fără îndoială cel mai activ promotor în domeniu pentru CDViN. Pentru a nu știu câta oară a fermecat, captivat, hipnotizat un anturaj numeros care a luat cu asalt odăile bunicii. E drept. și „muniția” vânătorului de vinuri a fost pe măsură: Domaine du Landreau Préférence Crémant de Loire Blanc Brut (Franța), Mauricio Lorca Fantasia Sauvignon Blanc 2021 (Argentina), Casa de Outeiro Godello 2020 (Spania), Casa de Outeiro Mencía 2020 (Spania), Pêra Doce Reserva Tinto 2018 (Trincadeira, Aragonez, Syrah) - Portugalia, Bad Brothers Facón Selection Tannat 2018 (Argentina), Mauricio Lorca Gran Ópalo Blend 2014 (Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdot) - Argentina, Enrique Foster Firmado Malbec 2014 (Argentina).

Crémant-ul de Loire e de sete, se bea cu iuțeală și fără regrete. Foarte tipicul Sauvignon Blanc de  Argentina al lui Mauricio Lorca este primul vin din recolta anului 2021 degustat în dormitorul bunicii. Tot în premieră am încercat și două dintre vinurile obținute în Spania de Mauricio, un splendid alb, Godello, pentru împătimiți, și un roșu, Mencía, cu aciditate debordantă, cu uriaș potențial de învechire. Reserva Tinto de la Pêra Doce, cu gustul său catifelat și cu prețul său cordial, a încântat pe toată lumea. Am putut savura și un excelent Tannat, cu etichetă superbă, evocând luptele de altădată dintre cuțitarii gauchos, de felul lor Bad Brothers. Și dacă toate aceste vinuri au fost minunate, ce să mai spunem de ultimele două, un blend al lui Mauricio din recolta anului 2014 și un Malbec divin de la Enrique Foster, Firmado? Cu vinul din urmă am simțit nevoia să rămân singur pentru o vreme, așa că am părăsit dormitorul lui Nagymama și l-am degustat pe stradă. Pentru pătimașul din mine, în el se regăsesc toate aromele paradisului...

 

Citit 984 ori Ultima modificare Luni, 20 Septembrie 2021 15:05