Marți, 14 Februarie 2023 00:23

Ornellaia a prezentat vinurile din recolta 2020 și a anunțat artistul ce va realiza eticheta pentru sticlele în ediție limitată Recomandat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

Ornellaia a prezentat noul vintage Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC, un cuvée din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot - operă a oenologului Olga Fusari.

Odată cu lansarea recoltei sale din 2020, ce a avut loc săptămâna trecută, Ornellaia a anunțat numele artistului care va decora ediția specială a sticlelor sale, ce vor fi vândute în scopuri caritabile: americanul Joseph Kosuth.

Kosuth va realiza designul etichetelor, atât pentru sticla de 750 ml, cât și pentru formate mai mari, dar și alte  opere de artă specifice, concepute pentru Ornellaia. Unele dintre sticlele mai mari, individualizate, vor intra în licitația online a casei Sotheby's, ce va avea loc între 7 și 21 septembrie 2023.

Săptămâna trecută, directorul domeniului Ornellaia, Axel Heinz, a numit recolta din 2020 "La Proporzione" - "Proporția" - cu referire la natura uniformă a vinului, care prezintă un echilibru deosebit în ceea ce privește componentele și caracterul său.

Context

În fiecare an, de la lansarea Ornellaia 2006, un artist contemporan a creat o operă de artă specifică pentru domeniu și un set de etichete în ediție limitată, inspirate de un cuvânt ales de directorul domeniului pentru a descrie caracterul noii recolte.

Proiectul Vendemmia d'Artista implică producția în ediție limitată a 111 sticle de format mare (100 Double Magnum, 10 Imperiale și o sticlă Salmanazar), care sunt numerotate și semnate personal de către artist. Din 2012, fiecare ladă de Ornellaia include o sticlă cu o etichetă creată de artist.

Colecționarii din întreaga lume concurează pentru a obține aceste sticle, majoritatea fiind vândute în cadrul unei licitații caritabile anuale pentru a sprijini lumea artei.

Din 2019, profiturle realizate în urma proiectului Vendemmia d'Artista sunt donate programului Mind's Eye al Fundației Solomon R. Guggenheim, care ajută persoanele nevăzătoare sau cu vedere slabă să experimenteze arta folosind toate celelalte simțuri.

Donațiile din proiectul Ornellaia Vendemmia d'Artista au permis programului Mind's Eye să se extindă prin programe virtuale. Digitalizarea a permis programului Mind's Eye să ajungă la un public numeros, din multe țări, prin intermediul "Descrierilor verbale", ce recreează experiența vizuală a operei de artă.

 

 

 

 

 

Citit 238 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 00:41

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate