Imprimă această pagină
Luni, 18 Iulie 2016 17:37

Peste 100 de rosé­-uri și spumante, produse în patru țări, au fost degustate la Festivalul RO­-Wine, Summer Edition Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Festivalul RO­-Wine | Summer Edition - Rosé&Bubbles, ediția de vară a RO­-Wine | The Wine Festival of Romania, s-a desfășurat la Mamaia, sâmbătă, 16 iulie 2016, și a fost găzduit de Fratelli Beach&Club. După succesul de care s-a bucurat cel mai nou festival de profil din țară, RO-Wine | The Wine Festival of Romania - primul festival internațional de vinuri premium din România, desfășurat în perioada 21-22 mai 2016, organizatorii acestuia au propus amatorilor de vin un nou eveniment, în cadrul căruia au putut fi degustate peste 100 de rosé-­uri și spumante.

 

Nu mai puțin de 21 de producători de vin din România, Republica Moldova, Italia și Franța au participat, în prealabil, la o selecție a vinurilor la fel de riguroasă ca la ediția desfășurată recent la București, participarea făcându-se exclusiv pe bază de invitație. În cadrul festivalului desfășurat la Mamaia, fiecare producător a putut prezenta cel mult cinci etichete.

 

Iubitorii de vin prezenți la festival au fost surprinși de calitatea rosé­urilor. Noi, ca organizatori ai festivalului RO­Wine, va trebui să mizăm în continuare pe o selecție riguroasă a vinurilor, pe calitatea acestora, pentru a încuraja consumatorii de vinuri premium românești. De asemenea, este esențial să îi susținem pe producătorii acestor vinuri”, a declarat Marinela Ardelean, președinte și totodată unul dintre organizatorii festivalului, autoarea ghidului “The Wine Book of Romania”.

 

Vinurile producătorilor prezenți în “The Wine Book of Romania” - primul ghid care reunește cele mai bune vinuri din România și din Republica Moldova, care a fost lansat în luna aprilie – nu au fost supuse preselecției.

 

Ne simţim  foarte bine, atmosfera e extraordinară. E un spațiu în care rosé-urile şi-au găsit locul, în care şi-au găsit publicul. Aşteptam cu nerăbdare ediţia de toamnă a RO-Wine, de la care, cu siguranţă, crama noastră nu va lipsi”, a declarat Andreea Lica, marketing manager la Via Viticola Sarica Niculițel.

 

La rândul său, Carlo Biasiotto, proprietar al companiei Foss Marai, din regiunea Valdobbiadene, lider de piață în Italia, a fost prezent la festival cu cinci spumante. Vin, de câțiva ani, periodic, în România. Am avut astfel ocazia să constat atât evoluția vinurilor românești, cât și evoluția consumatorilor de vin.  E un progres vizibil, ce nu poate fi contestat, a remarcat Carlo Biasiotto.

 

Spre deosebire de majoritatea festivalurilor de profil din România, vizitatorii au putut nu numai să deguste, ci și să cumpere vinurile preferate.

 

A fost o experienţă deosebită. Nu am mai întâlnit conceptul acesta, de a degusta în exclusivitate vinuri spumante şi rosé-uri. Se potrivește de minune locaţia. De obicei, când bei un rosé gândul îţi zboară la mare, la concediu. Acum am avut șansa să degust multe rosé-uri chiar pe malul mării. Iubitor de vin bun, nu am putut să ratez acest festival, norocul plasându-mă în aceste zile pe litoral. Timp de trei ore am cunoscut oameni deosebiţi, am degustat multe vinuri bune şi ne-am bucurat de acest eveniment. Felicitări organizatorilor, cramelor prezente şi tuturor celor care au făcut posibil acest festival. Consider că ar trebui să fie cât mai multe evenimente de acest fel, pentru educarea consumatorilor, să cunoască şi să aprecieze un vin bun, a declarat Bogdan Buzuriu, unul dintre vizitatorii festivalului.

 

Tuturor producătorilor prezenți la festival li s-au pus la dispoziție standuri personalizate cu sigla cramei, standuri cu un design autentic și uniform pentru toți producătorii. Design-ul acestora a fost realizat de Mihai Popescu, cel care a câștigat, în 2015, marele premiu la evenimentul Restaurant & Bar Design Awards, desfășurat la Londra.

 

În săptămâna premergătoare festivalului, pagina oficială de Facebook a RO­-Wine | The Wine Festival of Romania a avut un număr de vizualizări de zece ori mai mare decât în săptămânile precedente.

 

RO-Wine|The Wine Festival of Romania, festival desfășurat în perioada 21-22 mai 2016, la București, a reunit vinurile de top românești, cunoscute în întreaga lume, cu cele de renume internațional. În prima ediție a festivalului au putut fi degustate vinurile de top a peste 60 de producători.

 

Fondatorii RO-Wine|The Wine Festival of Romania sunt Marinela Ardelean (președinte și organizator), Mihai Popescu (organizator) și Liviu Popescu (organizator).

 

Partenerii RO-Wine|Summer Edition: Rosé&Bubbles au fost: AQUA Carpatica, Banca Transilvania, Selgros Romania și Sobranie.

 

 

 

Citit 2172 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2016 17:56