Marți, 19 Aprilie 2016 14:41

Ediția a 13-a a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara, la start. Ce producători vor participa Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ediția a 13-a a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara a invitat în acest an producătorii de vin din țară și străinătate, firme de servicii conexe și parteneri să spună: Și eu susțin #3zile#Timișoara, Capitala Vinului.


În conferința de presă organizată astăzi, Lucia Pârvu, organizatorul evenimentului, a declarat că această ediție se remarcă, în primul rând, prin prezența a 28 de producători de vin: românesc, italian, sârbesc, a celor din Republica Moldova și din alte colțuri ale lumii, partenerul oficial al salonului fiind Domeniile Anastasia. Iată lista producătorilor: 1. Asociatia Vitipomicola Brune-el Buzias; 2. Casa de Vinuri Cotnari;  3. Casa de Vinuri Husi; 4. Cotnari;  5. Crama Budureasca;  6. Crama Dealul Dorului; 7. Crama Hermeziu;  8. Crama Oprisor; 9. Crama Ratesti;  10. Crama Tata & Fiul ; 11. Cramele Cricova;  12. Domeniile Anastasia;  13. Domeniul Kelaru;  14. Domeniile Samburesti;  15. Domeniile Sara;  16. Domeniile Vinju Mare; 17. Domeniile Vladoi;  18. Guarini - vinuri Italia; 19. Organizatia Turistica a Municipiului Varset - vinuri Serbia; 20. Produse Moldovenesti - vinuri Republica Moldova;  21. Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru;  22. Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa;  23. Vinarte;  24. Vincon România;  25. 1000 de chipuri; 26. Villa Vinea; 27. Licorna Winehouse; 28. Calarasi Divin.


În ce privește știința facerii vinului, este vizibilă prezența a opt firme de servicii conexe, care își îndreaptă atenția către vița-de-vie, dar și spre sistemele de susținere, produse pentru vinificație, drojdii, enzime, utilaje de vinificație deopotrivă pentru micii și marii producători, sticlă, dopuri, capsule, baricuri, pahare, veselă pentru Horeca, stand cu revistele partenerilor. În program, ca atracții principale, sunt menționate două tematici majore de dezbatere, vin varietal și proiectele europene. Vor avea loc lansări de reviste, cataloage și o lansare de carte, cea a inginerului-oenolog Ion Pușcă.

La această ediție, VINVEST și-a propus atragerea vizitatorilor prin recompense solide și lichide:

* tombola cumpărătorului de bilet *
• Weekend, pentru 2 persoane, la Hotelul Valea cu Pesti, Transfagarașan, 4 stele, demipensiune, acces la Spa.
• Weekend, pentru 2 persoane, la Hotelul Roman Plaza, localitatea Roman, 4 stele, demipensiune, acces la Spa și cina la Hanul Ancuței.
• Weekend, pentru 2 persone, la Pensiunea Prestige, localitatea Moeciu, 4 stele, mic dejun.

În afară de acestea, vor mai fi oferite premii la: *tombola vizitatorului cu invitație - 6 sticle de vin; *tombola jurnalistului - 12 sticle de vin; *tombola orei/ câte o sticlă la fiecare oră; *tombola restaurantului cu cei mai mulți vizitatori, 99 l vin.
De notat că programul de vizitare va fi vineri si sâmbătă de la 11.00 la 20.00, duminică, de la 10.00 la 17.00.

Alte premiere: un concurs de caricaturi, o expoziție de pictură si obiecte de artă populară. Momentul de deschidere va fi unul cu adevărat festiv, prin participarea delegațiilor, ordinelor de vin din Ungaria, Serbia, a oficialităților etc. Un accent deosebit va fi pus și pe momentul de decernare a medaliilor pentru vinurile câștigătoare la a 11-a ediție a Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, din perioada 20-21 aprilie 2016, care se va desfasura la Centrul Regional de Afaceri Timisoara. Circa 100 de probe de vin vor fi jurizate de membri ADAR, iar un maxim de 30% vor fi medaliate cu medalii de exceptie create de sculptorul Luigi Varga.

Citit 1422 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2016 06:51

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate