Miercuri, 07 Noiembrie 2012 13:57

Şase medalii pentru Crama Oprişor: trei de aur, două de argint şi un premiu special Recomandat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
4de75a791a1c5188b16b36eee22ace9c.jpg 4de75a791a1c5188b16b36eee22ace9c.jpg

Premiile de Excelenţă Vinul.ro 2012

Crama Oprişor a obţinut trei medalii de aur, două de argint şi un premiu special la concursul internaţional de vinuri Premiile de Excelenţă Vinul.Ro 2012, desfăşurat în perioada 26-30 octombrie, la Drăgăşani.
Vinurile medaliate cu aur de la Crama Oprişor sunt: Tămâioasă Românească La Cetate Miracol 2011, Cabernet Sauvignon La Cetate şi Măiastru Merlot 2010, iar cu argint Sauvignon Blanc La Cetate 2011 şi Merlot La Cetate 2010, la care se adaugă Caloian Merlot 2011 care a primit Premiul special al Organizaţiei Somelierilor din România 2011, pentru vinul roşu cu raportul calitate preţ cel mai bun, astfel Crama Oprişor clasându-se pe locul II, în topul producătorilor de vin cu cele mai multe medalii obţinute în cadrul concursului.

Rezultatele concursului Premiile de Excelenţă Vinul.Ro 2012 au fost anunţate oficial luni, 5 noiembrie, în cadrul unui eveniment de gală, organizat la hotelul Marshal Garden din Bucureşti.

La cea de-a patra ediţie a Premiilor de Excelenţă au participat în comisiile de jurizare 20 de juraţi, dintre care 6 români şi 14 străini, din 9 ţări, printre care numărându-se trei deţinători ai titlului Master of Wine şi câţiva dintre cei mai importanţi jurnalişti europeni de vin, cu funcţii de conducere în cadrul Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Vin (FIJEV), alături de oenologi, scriitori, consultanţi şi experţi în domeniul vinului. In concurs au fost înscrise 350 de vinuri din România, Africa de Sud, Australia, Chile, Franţa, Italia, Liban, Portugalia, Republica Moldova, Spania, Statele Unite şi Ungaria.

Crama Oprișor constă într-o unitate de vinificație modernă și o plantație nouă de vită de vie de aproximativ 252 de hectare, situată în comuna Oprișor din județul Mehedinți, una dintre cele mai propice regiuni pentru producerea vinurilor de mare calitate din România. Crama Oprișor este, de asemenea, unul dintre cei mai mari exportatori de vinuri purtând denumirea de origine România, iar medaliile obținute constant la concursurile interne și internaționale de profil contribuie nu doar la palmaresul deja impresionant al producătorului, ci și la promovarea întregii zone. Dintre mărcile sub care sunt comercializate vinurile de la Oprișor, cele mai cunoscute pe piața românească sunt: Jderu, Călăuza, Măiastru, Caloian, La Cetate, Rusalcă Albă, Drăgaică Roșie, Smerenie, Passarowitz sau Cutia Paleologu.

Citit 4069 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 18:00

Pivnicer

CAPITOLUL DOI, în care, după o conversație cu profetul lui Michelangelo, se face legătura între pisici, Strasbourg și moartea și Caesar, scoborând și urcând tot felul de scări, precum cele ale sceleraților și ale rău-platnicilor

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate