Joi, 03 Iunie 2021 14:02

Seară de Veneto, Lisboa, Alsace, Cahors și Mendoza marca Herbert Szasz Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ne regăsim cu Herbert după nu știu câte valuri de restricții, de restriște, de bal mascat cotidian. Și bucuria e că parcă nimic nu s-a schimbat în interior, în interiorul clubului bunicii. Degustarea de mai cu vinuri de Lume Veche și Lume Nouă a prietenului nostru clujean autointitulat „Vânător de vinuri” a umplut odăile lui Nagymama cu degustători cât se poate de entuziaști și cât se poate de neautorizați.

Audiența lui Herbert în dormitorul bunicii nu s-a schimbat nici în pandemie, eventual a crescut proporțional cu dorința oamenilor de a-și regăsi libertatea anilor trecuți. La ultima degustare, într-o vineri, amicul clujean ne-a propus spre degustare nu mai puțin de opt vinuri din Italia, Portugalia, Franța și Argentina.

În pahare ne-au fost servite pe rând: Masottina Prosecco extra dry (Valdobbiadene, Italia), Quinta do Gradil Saltimbancos 2019 (Lisboa, Portugalia), Wunsch et Mann Riesling 2019 Grand Cru Hengst (Alsacia, Franța), Wunsch et Mann Gewürztraminer 2019 Grand Cru Steingrubler (Alsacia, Franța), Quinta do Gradil Tannat Reserva 2018 (Lisboa, Portugalia), Mauricio Lorca Poético Cabernet Franc 2013 (Mendoza, Argentina), Château Armandière Diamant Rouge Malbec 2018 (Cahors, Franța), Yacochua Malbec 2011 Michel Rolland (Salta, Argentina)

Prosecco-ul de la Masottina face furori în club de mai mulți ani, e prietenos și autentic în toate ale sale. De la Quinta do Gradil am putut servi cel mai atipic Sauvignon degustat vreodată, care poate tocmai de aceea și-a găsit fanii proprii, puțini și entuziaști. Crama alsaciană Wunsch et Mann a impresionat pe toată lumea cu soiurile tipice din zona mai nemțească a Franței, Riesling și Gewürztraminer. Cel din urmă pe mine m-a dat gata, iar primul, Rieslingul, e mai fin și subtil și grand cru decât orice licoare din acest soi degustată prin părțile noastre.

M-am îndrăgostit pe loc de Tannat-ul portughez, vioi, exuberant, plin de aromele tinereții. Sunt destui fani de Cabernet Franc în club și lor, împătimiților, le-a făcut cu ochiul vinul poetic de la Lorca. Malbecul franțuzesc e rafinat și de bon goût, bun de comparat cu vechiul Malbec de Lume Nouă de la Yacochua care poartă prestigioasa semnătură a lui Michel Rolland.

 

Citit 1135 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 14:14

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate