Marți, 04 Octombrie 2011 10:18

SYRAH M1 2010: un pretext de aur pentru un simbolic schimb de generaţii Recomandat

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
38704bee9247d087379c1e016916d0df.jpg 38704bee9247d087379c1e016916d0df.jpg

3.756 de prilejuri pentru a căuta în vin nu numai adevărul, ci şi terroir-ul de origine

 Recenta întâlnire a oficialilor de la Murfatlar România cu cronicarii oenologici a prilejuit un moment simbolic, cu o încărcătură emoţională aparte. La conferinţa de presă avându-l ca amfitrion pe directorul general al Murfatlar, Cosmin Popescu, s-a produs o predare de ştafetă între maestrul Alexandru Canariov, oenolog care şi-a unit destinul cu Murfatlar încă din anul 1964, şi Răzvan Macici, noul oenolog consultant al liderului pieţei de vin din România. Dl Popescu a prezentat asistenţei noul SYRAH M1 2010 , apreciat de Răzvan Macici ca fiind "ultima mare creaţie a maestrului Canariov". Intenţia veteranului oenolog al Murfatlar România a fost de a crea un vin care să reflecte terroir-ul de origine, lucru care, spun atât specialiştii, cât şi simplii amatori de vin care au avut şansa să-l deguste, i-a reuşit pe deplin. Ca o confirmare a acestei realităţi, SYRAH M1 2010 de la Murfatlar a fost distins recent cu medalia de aur la Concours Mondial de Bruxelles 2011.

Maestrul Canariov a terminat facultatea în 1963, angajându-se la Murfatlar din ianuarie 1964. A răspuns de secţia de vinuri aromate şi roşii până în 1971, an din care a lucrat neîntrerupt la actuala cramă, reutilată în acel an. În ultimii 47 de ani, vinurile create de dl Canariov au adus Murfatlarului numeroase medalii de aur obţinute la competiţii internaţionale de profil.

 Marcat emoţional, maestrul Canariov a mulţumit colegilor de la Murfatlar pentru onoarea de a prezenta acest vin deosebit ca pe o realizare personală a domniei-sale. Adresându-i-se apoi lui Răzvan Macici, mai tânărul său coleg care a cunoscut deja faima mondială, Alexandru Canariov a spus: "Aş vrea să obţii vinuri de calitate, mai bune decât cele obţinute de mine. Ştiu că eşti în stare!Vreau să colaborăm în termeni foarte cordiali şi foarte buni".

 În final, Răzvan Macici a primit de la Alexandru Canariov sticla de M1 cu numărul 705 - din cele 3.756 existente, semnate cu culoare roşie de oenologul care a creat licoarea distinsă  cu medalie de aur. "Aş vrea s-o păstrezi şi apoi s-o bei cu multă plăcere, cu poftă, împreună cu familia", i-a mărturisit oenologul veteran lui Răzvan Macici, în aplauzele spontane ale asistenţei.

 

Citit 3283 ori Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2019 11:36

Pivnicer

Situată în cel mai frumos loc cu putință, acolo unde privitorului i se înșiră în fața ochilor, ca o bucată de paradis, o bună parte din valea Târnavei Mici, crama societății Castel Vinum, care produce vinuri sub brandul Villa Vinèa, împlinește 20 de ani de poveste, timpul scurs de la idee la finalitate. Și îi împlinește cu o inaugurare deplină a cramei extinse, în prezența ctitorului și a celor doi oenologi care au trudit la faima vinurilor sale.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate