Luni, 12 Februarie 2024 15:04

Un succes cu repetiție în dormitorul bunicii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cumva, degustarea de început de februarie cu vinurile Cramei Corcova a fost una cu repetiție, lista etichetelor fiind foarte asemănătoare cu cea propusă anul trecut. Evenimentul s-a dovedit însă cu atât mai interesant, fiindcă ne-a permis să urmărim evoluția acestor licori.

În calitate de bibliotecar al propriilor cronici, am căutat numele lui Bogdan Raul Todor prin arhivele celor două site-uri, cdvin.ro și vestik.ro, și pe blogul Pivnicer. După câteva secunde, lupa virtuală a găsit 20 de rezultate, însemnând tot atâtea articole dedicate acestui profesionist, dar și cramelor pe care le-a promovat de-a lungul anilor. Primul material a fost publicat în august 2013, pe când numele somelierului clujean era asociat cu Crama LacertA.

De mai mulți ani, Bogdan reprezintă Crama Corcova Roy&Dâmboviceanu. L-am revăzut de curând în dormitorul bunicii, după multele festivaluri la care ne-am intersectat în toamna anului 2023 și după un an de la ultima degustare susținută de el în club.

De data aceasta, am putut savura următoarele licori: Éclat Rosé 2022 (Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot), Lady Asquith 2017 (Chardonnay, Viognier), Cuvée Bohème 2019 (Syrah, Melrot), Reserve Syrah 2017, Reserve Cuvée Racoveanu 2017 (Cabernet Sauvignon, Merlot), LecraM 2017 (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah).

Cum noutățile față de lista ultimei degustări țin de anul rosé-ului (2022 în loc de 2020) și de Cuvée Bohème, mă voi declara și fanul acestor etichete, adăugându-le la cronica entuziastă de anul trecut.

Diferite au fost totuși bunătățile pregătite și suplimentate de Adina: platouri cu salamuri și brânzeturi, zacuscă, burek cu telemea locală, burek cu brânză dulce, chec cu bucățele de ciocolată neagră.

După reacția anturajului la vinurile din pahar și la prezentarea selectă a promotorului, precum și după succesul de casă, concluzia e una clară: Crama Corcova Roy&Dâmboviceanu (&Bogdan Raul Todor) se numără printre preferatele dintotdeauna ale CDViN.

 

Citit 344 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2024 15:16

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate