Imprimă această pagină
Vineri, 19 Decembrie 2014 00:00

Vinurile premium românești au întâlnit preparate culinare italiene de top și la Arad Recomandat

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cel mai bun somelier al României în 2014, Marinela Vasilica Ardelean, s-a aflat, miercuri, 17 decembrie, la Arad la invitația Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați.


Librăria Scienta  a fost gazdă ospitalieră a unui  eveniment cultural unic în peisajul editorial românesc: lansarea cărții somelierului anului 2014 în România, Marinela Vasilica Ardelean. Volumul, de dimensiunile și de calitatea unui adevărat album de artă, a fost tipărit recent, în condiții grafice deosebite, la editura italiană Terra Ferma. Unicitatea lui, confirmată și de confrații italieni, constă în asortarea unor vinuri premium românești cu specialități gastronomice tradiționale italiene. De altfel, cartea se numește "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene" și este un inedit volum bilingv, româno-italian. Întâlnirea autoarei cu cititorii arădeni a fost moderată, cu aceeași energie debordantă cu care ne-a obișnuit, de prof. dr. Anca Giura. Dialogul cu cititorii a început cu proiectarea unui scurt film prin care Marinela Vasilica Ardelean și-a propus - și a reușit! - să promoveze vinurile românești în Italia. O altă prezență notabilă la lansare a fost cea a dr. ing. Mirela Heizer, inspector specialist la Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole, cea care a avut o contribuție importantă în domeniul tehnic la acest volum. Autoarea cărții a avut parte și de o surpriză artistică, actorul Zoltan Lovas dedicându-i un minirecital.

Absolventă a Facultății de Științe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Marinela Vasilica Ardelean s-a stabilit în Italia în urmă cu 15 ani, iar acum este Brand Manager global pentru compania italiană Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum și profesoară la "Italian Chef Academy" din Roma.

Autoarea cărții este deținătoare a unei diplome de Master in Business Administration, fiind și specialistă în şampanii. Are licenţe în Economie și Drept. Recent i s-a acordat și titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

Trebuie menționat faptul că aceasta a fost prima lansare a cărții care a avut loc într-o librărie din România. Precedentele lansări au avut loc într-un teatru (la Merano, în Italia) și la Romexpo (în București). După lansarea de la Arad, autoarea a fost invitată să-și prezinte prima sa carte în Buenos Aires (Argentina) și Seul (Coreea de Sud).

Citit 4810 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Decembrie 2014 22:28