Articole filtrate după dată: Martie 2018

 Cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST 2018, desfăşurat în acest an sub motto-ul „Identitatea vinului românesc”, va avea loc în perioada 30 martie - 1 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.

Publicat în Știri

La sfârșit de martie, și totuși în plină iarnă, SERVE ne răsfață cu o selecție din cele mai noi vinuri create de oenologul Aurel Rotărescu. Primul care a făcut cunoștință cu cele șase etichete a fost teckelul sârmos al familiei, cățelușa pe nume Pinot. A fost vorba bineînțeles de un flashtasting vizual și olfactiv, în zăpada echinocțiului, alături de piticul înghețat al curții ținând în mână căpșuna altor primăveri.

Publicat în Știri

Seara trecută, la Timişoara au fost degustate, în premieră naţională, nu mai puțin de 37 de vinuri. Degustarea s-a petrecut în cadrul pre-evenimentului „Marea Unire a Vinurilor”, organizat în deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST 2018, desfăşurat în acest an sub motto-ul „Identitatea vinului românesc”, în perioada 30 martie - 1 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.

Publicat în Știri
Miercuri, 14 Martie 2018 20:01

Austria’s high-flying wine exports

Despite a slight decline in volume, the export year 2017 exceeded all expectations: with a steep increase in the value of exports, to 158.6 million Euros, Austria cracked the 150-million-Euro barrier for the first time – in addition to which, average price per litre reached a new all-time high of 3.39 Euros.   

Publicat în Știri
Marți, 13 Martie 2018 18:07

ProWein 2018: Advantage Austria!

This year’s edition of ProWein is right on time for Austria’s winegrowers. While most of western Europe’s major wineproducing nations were suffering (in some cases severe) reductions in harvest volume in 2017, Austria was able to rejoice in a vintage that was quite convincing in terms of both quality and quantity. From 18–20 March in Düsseldorf, Germany, Europe’s biggest trade fair for wines and spirits will provide some 350 Austrian winegrowers with an ideal platform to present the wines of this vintage – as well as outstanding Reserve wines – to an international audience of industry professionals.

Publicat în Știri

După mai multe evenimente cosmopolite, cu licori și mâncăruri de pretutindeni, am dedicat o seară de la început de martie vinurilor și bunătăților autohtone. Chef-e au fost Pivnicera și mama unui membru de club, iar vinurile au purtat etichetele Avincis, Balla Géza, Casa de Vinuri Cotnari, Elite, Prince Știrbey și Vinarte.

Publicat în Știri

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate