Am dat clic pe folderele cu fotografii ale ultimelor evenimente și m-am îngrozit în mod plăcut. Ele se cheamă exact așa: degu liliac, lorca și missy, argentina herbert, vinvest cu sepi, lansare wine book în club, marinela tm. Cinci acțiuni consecutive, de vineri până marți, într-un weekend prelungit, un mic record pentru club. Și șase ședințe foto pentru cronicile de pahar, de carte, de party, cuprinzând mii de poze cu vinuri, somelieri, miniștri, star-uri, degustători neautorizați și feline de tot felul. Și cum totul trebuie descris în cuvinte, să o luăm cronologic, cu începutul, cu o îndelung așteptată degustare cu vinuri de Lechința și Cătălinul Liliacului.
Ediția a 13-a a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara a invitat în acest an producătorii de vin din țară și străinătate, firme de servicii conexe și parteneri să spună: Și eu susțin #3zile#Timișoara, Capitala Vinului.
În conferința de presă organizată astăzi, Lucia Pârvu, organizatorul evenimentului, a declarat că această ediție se remarcă, în primul rând, prin prezența a 28 de producători de vin: românesc, italian, sârbesc, a celor din Republica Moldova și din alte colțuri ale lumii, partenerul oficial al salonului fiind Domeniile Anastasia. Iată lista producătorilor: 1. Asociatia Vitipomicola Brune-el Buzias; 2. Casa de Vinuri Cotnari; 3. Casa de Vinuri Husi; 4. Cotnari; 5. Crama Budureasca; 6. Crama Dealul Dorului; 7. Crama Hermeziu; 8. Crama Oprisor; 9. Crama Ratesti; 10. Crama Tata & Fiul ; 11. Cramele Cricova; 12. Domeniile Anastasia; 13. Domeniul Kelaru; 14. Domeniile Samburesti; 15. Domeniile Sara; 16. Domeniile Vinju Mare; 17. Domeniile Vladoi; 18. Guarini - vinuri Italia; 19. Organizatia Turistica a Municipiului Varset - vinuri Serbia; 20. Produse Moldovenesti - vinuri Republica Moldova; 21. Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru; 22. Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa; 23. Vinarte; 24. Vincon România; 25. 1000 de chipuri; 26. Villa Vinea; 27. Licorna Winehouse; 28. Calarasi Divin.
„The Wine Book of Romania”, ghid inițiat și realizat de Marinela V. Ardelean, și publicat de Editura RAO, s-a lansat miercuri, 13 aprilie, la Uanderful, în București. Ghidul reprezintă un instrument complex de cunoaștere și clasificare a vinurilor de top din Romania și Republica Moldova, atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiști și importatori. Cu un tiraj de 2000 de exemplare, volumul se prezintă în ediție limitată. Acesta va putea fi achiziționat, în Arad, din Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați. În țară, va fi distribuit în marile lanțuri de librării, online, cât și din aeroporturi. De asemenea, „The Wine Book of Romania” va ajunge la institutele culturale, ambasadele României, precum și la cele mai importante târguri și festivaluri internaționale.
Cu prilejul primei ediții WineUp, adică anul trecut, ne-am văzut, ne-am cunoscut, ne-am plăcut. Noua noastră prietenă se numește La Salina (apropiații îi spun și Issa) și, cum era de așteptat, este o cramă. Șade pe buza unei saline, are pensiune cu restaurant și spații de cazare, face vinuri minerale, acide, cât se poate de ardelenești. Zilele trecute a făcut cunoștință cu fanii din dormitorul bunicii.
„Cartea vinurilor românești / The Wine Book of Romania” ghid inițiat și realizat de Marinela V. Ardelean și publicat de Editura RAO, în versiune bilingvă, se lansează miercuri, 13 aprilie, la Uanderful, în București. Ghidul reprezintă un instrument complex de cunoaștere și clasificare a vinurilor de top din Romania și Republica Moldova, atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiști și importatori.
În ultimii ani, uneori am călătorit și am trăit clipa într-un ritm atât de alert, încât scrisul nu putea să țină pasul cu acțiunea. Câteva evenimente, întâmplări, ieșiri au rămas neoglindite. Între ele se numără și festivalul de față, căreia cuvintele i-au găsit exprimare abia după opt ani.
Spune-mi pe cine și ce alegi, ca să-ți spun cine ești… În ajunul primului tur al scrutinului prezidențial, noi am ales să organizăm o degustare de vinuri din Bourgogne, oficiată de Vânătorul de Vinuri Herbert Szasz. Apoi am votat cu[…]
Citeşte mai departeDin 2013 încoace, celebrăm în club una dintre cele mai populare sărbători mondiale. Doar că, pentru membrii CDViN, Halloween a devenit în mod firesc HalloWine, vinul fiind servit, cu acest prilej, în scrâșnetul dinților de vampir, printre chicoteli de vrăjitoare[…]
Citeşte mai departeDupă Balla Géza, Elite, Pivnițele Birăuaș, MaxiMarc și Dradara, un nou producător local de vinuri premium vine în odăile bunicii. Noua cramă se numește Artisan Winery și își face debutul în forță în club. Prietenul Dragoș Torge a susținut o[…]
Citeşte mai departe