Articole filtrate după dată: Februarie 2023

După un război și o pandemie, maestrul Fiorenzo Rista și vinurile sale se întorc în odăile bunicii. Unul dintre cei mai talentați, mai experimentați și mai modești oenologi din România ne-a prezentat șase vinuri de Dealu Mare, obținute din vițe românești sau internaționale, elaborate cu acuratețe italiană.

Publicat în Știri
Sâmbătă, 25 Februarie 2023 21:47

Wine-Searcher: Topul celor mai căutate șampanii

Wine-Searcher, motor de căutare ce funcționează din anul 1999, cu sedii în Noua Zeelandă și în Marea Britanie, a publicat în această săptămână lista primelor zece cele mai căutate șampanii.

Publicat în Știri

Ca în fiecare an, în luna mai, Asociația Winelover Romania va organiza Concursul de Vinuri Rosé, ajuns, iată, în 2023, la a unsprezecea ediție. Și în acest an, în concurs vor putea fi înscrise doar vinuri seci, aromate și nearomate, din ultima recolta, cu preț de raft cuprins între 20 și 70 de lei. 

Publicat în Știri

Site-ul TasteAtlas a publicat, cu câteva zile în urmă, un top al primelor 50 de brânzeturi produse în toată lumea.

Publicat în Știri

180 de vinuri  - 91 albe, 41 roze și 48 roșii -  au concurat pentru titlul de CEL MAI BUN VIN BAG-IN-BOX 2023 la a șapta ediție a concursului național de profil, ce a avut loc joi, 16 februarie, fiind găzduită de restaurantului La Mama – Muzeul Național al Țăranului Român.

Publicat în Știri

 

Ornellaia a prezentat noul vintage Ornellaia Bolgheri Rosso Superiore DOC, un cuvée din Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot - operă a oenologului Olga Fusari.

Publicat în Știri

În orașul italian Reggio Emilia, pe Via Maria, în casa cu numărul 10, se află cea mai mică cramă din lume. 

Publicat în Știri

În weekend-ul 4-5 martie, RO-Wine invită pasionații de vinuri și specialiștii HoReCa la ediția de primăvară a deja tradiționalului festival dedicat vinurilor premium și superpremium din România.

Publicat în Știri

Muzeul de Istorie  german din Speyer adăpostește cea mai veche sticlă de vin din lume, despre care specialiștii spun că a fost îmbuteliată cu circa 1700 de ani în urmă.

Publicat în Știri

Se spune că vinul bun începe în vie. iar viticultorii știu cel mai bine asta. Pentru a le fi recunoscute și, mai mult, a le fi onorate meritele acestor profesioniști esențiali într-o podgorie, platforma Wines of Romania lansează prima competiție dedicată viticultorilor români: un concurs de tăiat vița-de-vie în uscat. 

Publicat în Știri

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate