vestik.ro - Știri

Muzeul de Istorie  german din Speyer adăpostește cea mai veche sticlă de vin din lume, despre care specialiștii spun că a fost îmbuteliată cu circa 1700 de ani în urmă.

Se spune că vinul bun începe în vie. iar viticultorii știu cel mai bine asta. Pentru a le fi recunoscute și, mai mult, a le fi onorate meritele acestor profesioniști esențiali într-o podgorie, platforma Wines of Romania lansează prima competiție dedicată viticultorilor români: un concurs de tăiat vița-de-vie în uscat. 

Un vechi prieten promovează cu succes, în dormitorul bunicii, vinurile celei mai vechi crame funcționale din țară, Corcova Roy&Dâmboviceanu. Bogdan Raul Todor, cunoscut somelier clujean, se întoarce după șase ani în odăile clubului și este răsplătit cu aplauze.

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 17:38

Festival de literatură erotică găzduit de o cramă

Scris de

Bodegas Vinícola Real, cramă iberică cu sediul în Rioja, se pregătește să sărbătorească perioada Sfântului Valentin cu un dublu weekend de povestiri erotice narate. 

Cele mai multe fabrici de brânză preferă să-și ferească secretele de fabricație de ochii curioșilor, alegând să-și desfășoare activitatea în spatele ușilor închise.

After two years marked by the huge impacts of the coronavirus pandemic, 2022 could almost be considered a normal year again.

How should we rate the red wine variety Blaufränkisch that grows in Central Europe? Is it a great grape variety on the same level as Cabernet Sauvignon, Pinot Noir and Nebbiolo, for example? “Yes!” confirmed an international summit held in mid-December 2022 in Lech am Arlberg, Austria.

O performanță notabilă pentru unul dintre oenologii noştri preferați, pe vinurile căruia am mizat şi pe care le-am adus, în premieră şi în exclusivitate, în Arad. Mauricio Lorca este în topul pe 2022 al celor mai apreciați Master Winemakers din lume, alcătuit de The Drinks Business.

Să vă spun iar cum a fost. La început de 2023, a cincea ediție a reuniunii de familie numite Șonk’n’wine s-a desfășurat ca la carte în dormitorul bunicii, chiar dacă în absența zăpezii și a unor prieteni de altădată.

În ajun de Oravinum, festival orădean care adună deja câteva ediții, am zis să organizăm o degustare ardelenească, având pe lista șase vinuri de la Carastelec. Chiar dacă unora dintre noi ne-a lipsit mult Enikő, seara a fost una reușită grație calității vinurilor și a celui care le-a prezentat.

Pagina 1 din 35

Pivnicer

O nouă filă de jurnal se adaugă celor scrise începând cu anul 2009 pe blogul Pivnicer, începând cu 2010 pe site-ul vestik.ro și cu 2011 pe site-ul cdvin.ro. Bilanțul anului 2022 ne oferă link-urile a 56 de articole, care reflectă doar o parte din întâmplările oenologice ale anului trecut.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate