Luni, 11 Iunie 2018 10:02

A patra ediție a Festivalului RO-Wine va avea loc la Cluj-Napoca, în 27 și 28 octombrie 2018 Recomandat

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ajuns la cea de-a treia ediție în București, RO-Wine|The International Wine Festival of Romania, se extinde către inima Transilvaniei, urmând să prezinte în această toamnă o selecție spectaculoasă de vinuri premium și superpremium publicului din Cluj-Napoca. Evenimentul dedicat iubitorilor de vin transilvăneni va fi găzduit de Chios Social Club, în 27 și 28 octombrie.

„Vorbim, cu siguranță, despre una dintre cele mai efervescente piețe regionale de vin din România, iar evenimentele de vin care se desfășoară aici sunt de cea mai înaltă calitate, contribuind, fără îndoială, la formarea unui public educat și dornic de experiențe deosebite. Acest fapt, precum și feed-back-ul strâns în cei trei ani de când organizăm RO-Wine în București ne-au condus, în mod natural, la această hotărâre. Festivalul din București a crescut de la an la an, atât ca număr de expozanți, cât și de vizitatori – anul acesta am avut 3.500 de oaspeți în 2 zile – însă rămâne greu accesibil publicului din Transilvania, în primul rând din cauza distanței și a infrastructurii precare”, spune Marinela V. Ardelean, inițiator și coproprietar al RO-Wine|The International Wine Festival of Romania.

“Clujul este un oraș activ, energic, foarte focusat pe bussines-urile din domeniul HORECA. Am observat o investiție mare atât în crearea de locuri cu personalitate, cât și în oferta diversificată și coerent concepută, astfel încât să acopere segmente foarte specifice de public. Prin RO-Wine ne dorim să oferim atât pasionaților, cât și celor din industria Horeca posibilitatea să interacționeze direct cu proprietarii cramelor și să descopere vinuri atent selecționate”, declară Liviu Popescu – Vicepreședinte HORA, antreprenor și coproprietar RO-Wine și Fratelli Group.


„În lumea vinului, principala sursă de bucurie este descoperirea permanentă, iar această descoperire este și ținta constantă a selecției de vinuri premium și superpremium pe care o propune RO-Wine. În afară de producătorii români, ale căror vinuri participante trec printr-o selecție riguroasă, vor participa și multe crame de top din Europa, mai greu accesibile și mai puțin cunoscute publicului autohton. Va fi ocazia perfectă pentru a descoperi gusturi, atitudini și tendințe noi și, sperăm, va fi și piatra de temelie pentru o nouă tradiție în rândul evenimentelor oenologice din Cluj”, adaugă Marinela V. Ardelean.


“Din perspectiva mea de arhitect și designer, Clujul este un oraș care se tranformă în permanență și pune accent pe design, și imi doresc ca prin RO-Wine să îmi pun amprenta în această zonă a țării. Mă bucur că voi avea ocazia să lucrez la o soluție care să îmbine modernitatea pe care a transmis-o până acum RO-Wine, în contextul unei clădiri istorice. Este ca și cum viața vinului – care se petrece în același joc de modernitate și tradiție – s-ar fi tradus în arhitectura locului care ne va găzdui”, completează Mihai Popescu - arhitect și designer, coproprietar RO-Wine|The International Wine Festival of Romania și Fratelli Group.

Despre festival și organizatori:


RO-Wine|The International Wine Festival of Romania este primul festival autohton de vin orientat exclusiv către piața vinurilor premium și de lux. Cele trei ediții desfășurate până acum în București, au fost organizate de Marinela V. Ardelean, Liviu și Mihai Popescu.

Liviu Popescu este coproprietar Fratelli Group și Vicepreședinte HORA iar Mihai Popescu este designer si arhitect, de asemenea coproprietar al Fratelli Group.

Marinela V. Ardelean este autoarea ghidului The Wine Book of Romania, degustător și critic de vin, jurat în competiții internaționale și Brand Ambassador Foss Marai si Vinars Brâncoveanu.

Festivalurile au reușit să aducă împreună câteva dintre cele mai exclusiviste crame din lume și au propus în fiecare an selecții de vinuri rare sau greu accesibile.

Citit 2625 ori

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate