Duminică, 05 Decembrie 2010 22:28

Bătrâneţe plină de succes cu ajutorul vinului Recomandat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
164ebd2001210a12e1f1ad2bbadf4c5e.jpg 164ebd2001210a12e1f1ad2bbadf4c5e.jpg

Studii americane cu rezultate interesante pentru doamne

Două studii americane, realizate de cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital şi de la Harvard University din Boston, ale căror rezultate au fost publicate de  dailymail.co.uk, relevă faptul că doamnele de vârstă mijlocie care servesc zilnic nu mai mult de două pahare cu vin vor fi mai sănătoase la bătrâneţe, comparativ cu cele care beau doar un pahar o dată sau de două ori pe săptămână.

Studiul constată doamnele amatoare de vin vor avea o "bătrâneţe plină de succes". Mai mult, acestora li se reduce semnificativ  riscul de producere a atacurilor cerebrale.

Efectele negative ale consumului moderat de alcool au fost exagerate, mai constată respectivul studiu. În mod concret, consumul moderat de alcool de-a lungul vieţii prezintă anumite avantaje importante pentru sănătate.

Datele medicale folosite au fost colectate într-un studiu medical de amploare, care a debutat în 1976 şi a fost realizat pe un eşantion de peste 200.000 de femei.

Doctorii au constatat că femeile care beau două pahare cu vin în fiecare zi au o şansă cu 28% mai mare de a se bucura de o "supravieţuire de succes" atunci când ajung la bătrâneţe, comparativ cu femeile care nu consumă alcool.

Savanţii au recunoscut însă că nu cunosc motivul pentru care vinul este benefic pentru sănătatea doamnelor în cazurile studiate, una din ipoteze fiind că  alcoolul ajută organismul să metabolizeze glucoza de o manieră mai eficientă şi reduce riscul de producere a cheagurilor sangvine.

Vinul conţine o concentraţie ridicată de flavoinoizi,  antioxidanţi benefici pentru sistemul circulator. Vinul roşu creşte concentraţia de colesterol bun din sânge.

Citit 2274 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2016 08:45

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate