Luni, 22 Iunie 2020 17:20

Călătorind La Țigănci și un pic în Nirvana, de ziua lui Dan Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De ziua lui Dan, sărbătorită ușor în avans, pe terasa bunicii, am zis să organizăm o degustare cu vinurile unei crame noi, aflate întâia oară în atenția clubului. Alături de cele trei etichete marca Velvet Winery, ne-am mai delectat cu vinuri de la Carastelec, Histria și MaxiMarc.

În șaisprezece prieteni mari și alături de câțiva prieteni mici, cu sau fără coadă, într-una din acele sâmbete de iunie pandemic în care chiar nu avea să plouă, ne-am dedat la încă un eveniment cu conotație oeno-afectivă. A fost ziua lui Dan, s-a întâmplat să deschidem multe sticle de vin și să servim un excepțional doboș elaborat de Adina după rețeta străveche din caietul bunicii.

Având un oenolog de prestigiu precum Liviu Grigorică și o promotoare cunoscută în persoana Roxanei Ana, Velvet Winery ne-a propus spre degustare trei vinuri: Nirvana Rose 2019, La Țigănci Fetească Regală 2018, Wine Deco Chardonnay 2018. Am putut observa cu ușurință că toată lumea s-a îndrăgostit de Fetească și de Chardonnay, care au dispărut rapid din pahare.

Cum în ultima vreme, dozele au crescut binișor în club, am găsit de cuviință să mai destupăm, în avans, niște răcoritoare Frize în alb și rose de la Crama Carastelec iar mai apoi  un excelent Sauvignon Blanc 2018 Nikolaos de la Crama Histria. Pentru plăcerea finală, am dat gata un Pinot Noir MaxiMarc din 2017 și, în compania doboșului și a unei minunate înghețate din vișinele casei, am servit un Merlot 2017 de la aceeași cramă.

În rest, toată lumea s-a distrat cum a putut. Cei mari, jucându-se cu nenumărate pahare de vin, cei mici gustând gheața din frapieră, cei cu coadă lătrând, făcând aport sau alergând după mieunătoare. Probabil cel mai tare s-a distrat Dan, căci a doua zi, chiar de ziua lui, îl mai aștepta un chef cu foarte mulți prieteni, dar și cu tort aniversar personalizat, în micul paradis al unei vechi prietene, pe nume Bambi.

 

Citit 1233 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2020 19:03

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate