În șaisprezece prieteni mari și alături de câțiva prieteni mici, cu sau fără coadă, într-una din acele sâmbete de iunie pandemic în care chiar nu avea să plouă, ne-am dedat la încă un eveniment cu conotație oeno-afectivă. A fost ziua lui Dan, s-a întâmplat să deschidem multe sticle de vin și să servim un excepțional doboș elaborat de Adina după rețeta străveche din caietul bunicii.
Având un oenolog de prestigiu precum Liviu Grigorică și o promotoare cunoscută în persoana Roxanei Ana, Velvet Winery ne-a propus spre degustare trei vinuri: Nirvana Rose 2019, La Țigănci Fetească Regală 2018, Wine Deco Chardonnay 2018. Am putut observa cu ușurință că toată lumea s-a îndrăgostit de Fetească și de Chardonnay, care au dispărut rapid din pahare.
Cum în ultima vreme, dozele au crescut binișor în club, am găsit de cuviință să mai destupăm, în avans, niște răcoritoare Frize în alb și rose de la Crama Carastelec iar mai apoi un excelent Sauvignon Blanc 2018 Nikolaos de la Crama Histria. Pentru plăcerea finală, am dat gata un Pinot Noir MaxiMarc din 2017 și, în compania doboșului și a unei minunate înghețate din vișinele casei, am servit un Merlot 2017 de la aceeași cramă.
În rest, toată lumea s-a distrat cum a putut. Cei mari, jucându-se cu nenumărate pahare de vin, cei mici gustând gheața din frapieră, cei cu coadă lătrând, făcând aport sau alergând după mieunătoare. Probabil cel mai tare s-a distrat Dan, căci a doua zi, chiar de ziua lui, îl mai aștepta un chef cu foarte mulți prieteni, dar și cu tort aniversar personalizat, în micul paradis al unei vechi prietene, pe nume Bambi.