Luni, 12 Octombrie 2020 14:18

Cu Herbert, la vânătoare de vinuri pe întreg mapamondul Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Herbert ne-a încălzit într-o seară răcoroasă și pandemică de octombrie cu vinurile sale de pretutindeni. Din Italia, Argentina, Franța și Chile, de pildă. Între ele, un Sauvignon Blanc andin dumnezeiesc purtând semnătura lui Michel Rolland.

Nici nu mai știu, numărați voi de câte ori a fost Herbert Szasz în Vestik club. Fie vară, iarnă, prohibiție, război, pandemie, amicul nostru clujean vine în dormitorul bunicii să-și prezinte și să-și vândă vinurile. Și credeți-mă, o face mai bine decât oricine! Când toată lumea, când toate cramele, asemenea struțului, bagă capul în nisip și vinurile în retail, Herbert ne răsfață cu cele mai frumoase vinuri de pe întreg mapamondul.

Ultima oară, pe răcoare de început de octombrie, în curtea bunicii am putut degusta: Masottina Prosecco Brut Conegliano (Italia), Michel Rolland Mariflor Sauvignon Blanc 2016 Vista Flores (Argentina), Château la Vernède Rouge 2018 Pech Cabrio (Syrah, Grènache) Languedoc (Franța), Casa Silva Angostura Merlot 2015 (Chile), Enrique Foster Malbec Reserva 2015 Mendoza (Argentina), Michel Rolland Val de Flores Malbec 2012 Mendoza (Argentina).

Căutați-le pe net, toate sunt vinuri remarcabile! Masottina se vinde bine de mult în club, Sauvignon-ul lui Michel Rolland a fost pentru mine vinul serii și se strecoară în topul personal al celor mai bune zece vinuri albe degustate vreodată. E mineral, e tipic, miroase a Anzi și a Lume Nouă, e un mod extraordinar de a gusta America de Sud, o bucățică de rai oenologic. Nu am cuvinte! Toate roșiile prezentate de Herbert sunt minunate, rămân fan subiectiv al mărcilor  Enrique Foster și Michel Rolland, deși neautorizații mei tovarăși de pahar au preferat fiecare și celelalte vinuri.

Cu statisticile medicale la tâmplă, în fața restricțiilor viitoare, am bifat în curtea lui Nagymama un nou eveniment de cinci stele. Și dacă nu ne împiedică vreun decret de urgență, vom face cu Herbert și degustări pe lapoviță, pe gheață și pe ninsoare. Pentru el și pentru vinurile sale, unii vor veni la Arad tocmai din Dublin, Groningen ori Stuttgart, așa cum au făcut și acum o parte dintre cei prezenți la degustare. Mai rămâne doar să stabilim data...

 

 

Citit 1410 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2020 14:29

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate