Duminică, 04 Iunie 2023 14:23

Degu cu Herbert în ziua în care s-a deschis prima floare de rodiu Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Să vă spun, târziu, a nu știu câta oară, despre Herbert și despre cum a fost să fie cea mai recentă întâmplare cu vinurile sale. Era seară și era sfârșit de mai, Missy torcea între mușcate, iar Pinot lătra la nerăsărita Lună. Dintr-odată, ochiul telefonului smart a reușit să surprindă în curtea bunicii, pentru eternitate, deschiderea primei flori de rodiu din 2023. Așa că degustarea putea în sfârșit să înceapă.

La ultimul eveniment marca Wine Hunter de Cluj, unii dintre noi veneau de la Valencia, alții de la Timișoara, unii de la Roma și unul de la Ferendia. Asta însă nu are nici o importanță, fiindcă vinurile, la rândul lor, erau și ele extrem de călătoare de felul lor, provenind din Lumea Veche și Lumea Nouă, din Italia, Franța, Portugalia, dar și din Argentina.

Astfel, Herbert ne-a răsfățat cu următoarele licori premium și super-premium: Masottina Prosecco Brut Organic, Raymond Morin Sancerre 2021, Wunsch et Mann Equus Pinot Noir 2019, Nosso Terroir by Paulo Laureano (Trincadeira, Aragonez, Alicante Bouschet), Enrique Foster Bonarda Reserva 2018, Michel Rolland Val de Flores Malbec 2016, Mauricio Lorca Inspirado Cabernet Franc 2015. Le-am asortat cu alese platouri de degustare și cu o irezistibilă prăjitură cu foi de napolitane și cremă de ciocolată neagră.

Un prosecco frumos, decent, de căutat apoi, că vine vara. Un Sancerre subtil, pentru connaiseurs. Un cupaj portughez complex, cu succes de casă, și apoi un extraordinar Pinot Noir alsacian, care se poate bate în concursuri cu orice produs din Burgundia. Un/o Bonarda Reserva de la o renumită cramă argentiniană, poate cel mai bun de până acum servit de Herbert.  Și două vinuri fine și finale, pentru cei care se simt/doresc/nutresc patricieni: un Malbec și un Cabernet Franc tot din Argentina, pentru cei pătimași,  pentru cei se încumetă să atingă amplitudinea vinului de lux, pentru cei care iubesc automobilele Porsche din anii ’60...

Totul a fost la maximum: anturajul, Herbert, vinurile, mâncărurile și prăjitura, mai puțin muzica, excelentă ca de obicei, despre care toată lumea știe însă că e perfect receptată doar atunci când DJ-ul găsește volumul potrivit...

Citit 707 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2024 14:57

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate