Vineri, 15 Aprilie 2011 13:45

Eveniment oenologic marca S.E.R.V.E. şi Vestik la Arad Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
fced350a698e7f3fc87988f40c781f8a.jpg fced350a698e7f3fc87988f40c781f8a.jpg

13 aprilie sau cum să alungi ghinionul cu ajutorul vinurilor bune

Pentru invitaţii degustării de vinuri S.E.R.V.E. din Arad, de la Locanda da Lorenzo, 13 aprilie nu a fost o zi cu ghinion, şi aceasta pentru că au avut ocazia să guste şapte vinuri de calitate alături de platouri cu bruscheti cu pastă de ciuperci şi trufe, brânzeturi, nuci, felii de mere şi struguri. Pasta de trufe şi o parte din brânzeturi au fost aduse de reprezentanţii S.E.R.V.E. de la doi importanţi sponsori şi parteneri, Trufa Românească şi La Medeleni (magazin de produse tradiţionale).   

Invitaţii, aproximativ 35, prieteni ai "vesticilor" şi ai gazdelor de la Locanda da Lorenzo, au reprezentat trei oraşe din vestul ţării: Arad, Timişoara şi Oradea. Din partea S.E.R.V.E. au venit domnul Louis Heriard Dubreil, nepotul contelui Guy Tyrel de Poix, director comercial, şi domnul Dan Săvulescu, director de vânzări, cel care de fapt a prezentat şi vinurile oferite spre degustare. În deschidere a fost servit Terra Romana Rosé 2010 obţinut din Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, foarte bine primit de invitaţii Asociaţiei Vestik şi ai gazdelor de la Locanda da Lorenzo. Au urmat patru vinuri albe: Terra Romana Sauvignon Blanc 2010, Terra Romana Milenium Alb 2010 (cupaj de Sauvignon Blanc şi Riesling), Terra Romana Chardonnay 2010 şi cunoscutul Cuvée Amaury 2009.  

S-a trecut la Cabernet Sauvignon 2008 din gama Vinul Cavalerului, o surpriză plăcută şi pentru membrii Clubului Vestik. Ultimul vin servit a fost Cuvée Charlotte 2007, numărul I atât în topul subiectiv al Pivnicerului, cât şi în cel al invitaţilor prezenţi la degustare.   

Lorenzo, gazda noastră, a pregătit pentru cei prezenţi un meniu cu piept de pui cu sos de lămâie, pulpe de raţă la cuptor şi orez cu ciuperci. Tot el gătise şi pasta de ciuperci şi trufe aflată pe patourile din deschidere, dar şi cantucci (biscuiţi italieni cu migdale).   

A fost mai mult decât o degustare, a fost un eveniment oenologic cu vinuri deosebite, preparate gastronomice delicioase, o prezentare interesantă şi o lecţie de degustare pentru invitaţii obişnuiţi cu un pahar de vin bun, dar nefamiliarizaţi cu notarea vinurilor pe fişe de degustare.

 

 

Citit 2405 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 12:48

Pivnicer

De curând, Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad a devenit și Clubul Degustătorilor de Vin Vaccinați. După ce ani de zile și-au injectat indirect în vene Negru de Drăgășani, Pinot Noir, Petit Verdot, Crâmpoșie, Mustoasă ori Bonarda, membrii fondatori și-au făcut sau sunt pe cale să-și facă și primul vaccin împotriva noului virus.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate