Luni, 26 August 2019 15:56

La Salina și miraculosul vin de gheață leat 2019 Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Până acum, la sfârșit de august, Crama La Salina este poate singura vinărie din România care se poate lăuda cu un vin din recolta anului 2019. Și asta grație extraordinarului Ice Wine obținut din struguri de Sauvignon culeși la minus 14 grade. În luna ianuarie a anului curent. Și dacă vinului de gheață i se mai adaugă cinci licori, plus două țuici și un suc de mere bio, degustarea poate ieși perfect. Cu condiția să se petreacă în odăile bunicii...

De fapt, asta s-a și întâmplat. Cum oenologul Ovidiu Maxim era ocupat cu culesul, iar directorul de vânzări Dorel Bogdan a absentat motivat, am făcut cunoștință, în club, în vreo douăzeci de prieteni, cu noul promotor La Salina, Nicu Alin Alămorean, care ne-a prezentat următoarele vinuri: Riesling 2018, Sauvignon Blanc 2018, Chardonnay 2018, Rosé 2018 (Pinot Noir), Pinot 2018, Ice Wine 2019. Și ne-a mai prezentat și două țuici de struguri, obținute din Chardonnay și Muscat, și un excelent suc de mere bio.

Ne-am bucurat foarte mult să-l avem printre noi pe Tudor, cel mai mic degustător neautorizat și un viitor pictor totodată. Și mâța Mișa s-a bucurat foarte mult să se afle printre noi, dat fiind că a fost răsfățată cu resturile platourilor asortate care au însoțit degustarea.

În ciuda unei reumatice dureri de șale care m-a țintuit la pat chiar în ziua degustării, am apucat să degust post factum toate vinurile. Mi-au plăcut mai ales Sauvignon-ul, Rosé-ul și Pinot Noir-ul, dar am ales pentru mine, egoist, drept vin al serii miraculosul Ice Wine. Numai dacă te gândești la faptul că strugurii au fost culeși la început de ianuarie, și tot poți să înțelegi cât de special este acest vin, una dintre comorile cramei de lângă Turda.

Citit 1498 ori Ultima modificare Luni, 26 August 2019 16:06

Pivnicer

Nici nu mai știu de câte ori am fost la Zooland Sâmbăteni, paradisul demn de Arca lui Noe al lui Gabi Mohaci. Știu doar că, dacă dai căutare după cuvintele cheie corespunzătoare, vei găsi cel puțin douăzeci de articole pe cele două site-urile și pe blogul clubului. Ultima aventură la Zooland a fost o degustare în jurul unui ceaun cu tocăniță, avându-l pe Herbert ca dirijor principal hedonist.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate