Joi, 02 Iunie 2016 17:00

Magnum și magnific, adică degustare cu una dintre ultimele Cutii Paleologu Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

A nu știu câta degustare cu vinurile Cramei Oprișor s-a derulat într-o vineri în dormitorul bunicii. Am observat că nimeni nu era supărat din pricina acestei repetiții, mai ales că am avut norocul să deschidem una dintre ultimele sticle din seria Cutia Paleologu. Dopul purta pe el diamante, vinurile au fost superbe, cuvintele devin de prisos.

Cum încercasem la Cluj, la festivalul WineUp,  un Chardonnay 2015 din gama la Cetate, am ținut foarte mult să-l avem în degustare. Cu el am început totul, apoi ne-am văzut de vinurile premium: Vestitor 2011, Passarowitz 1718 2011 și Cutia Paleologu 2008 (3 l). Sticlele au fost deschise pe la ora 18, am dat startul seratei pe la 21 iar ultimul vin l-am servit și în varianta clasică, la decantor. Acum, că nu au mai rămas decât atâtea sticle magnum de 3 litri Cutia Paleologu cât să le numeri pe degetele unui somelier, știm că servirea perfectă este la sticlă, nu la decantor, și că patru ore este timpul minim care trebuie să treacă între momentul destupării și cel al servirii.

Pe mine m-au cucerit Chardonnay-ul, care este unul senzual și pe care e imposibil să nu ți-l amintești, Passarowitz-ul anului 2011, un vin de urmărit în evoluția sa fiindcă anunță un mare potențial de învechire, și ultimul servit, Cutia Ciocan, o licoare pe cale de dispariție care oferă pasionatului toate bucuriile vinului suprem.

 

Citit 2942 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2016 17:07

Pivnicer

Nici nu mai știu de câte ori am fost la Zooland Sâmbăteni, paradisul demn de Arca lui Noe al lui Gabi Mohaci. Știu doar că, dacă dai căutare după cuvintele cheie corespunzătoare, vei găsi cel puțin douăzeci de articole pe cele două site-urile și pe blogul clubului. Ultima aventură la Zooland a fost o degustare în jurul unui ceaun cu tocăniță, avându-l pe Herbert ca dirijor principal hedonist.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate