Cum încercasem la Cluj, la festivalul WineUp, un Chardonnay 2015 din gama la Cetate, am ținut foarte mult să-l avem în degustare. Cu el am început totul, apoi ne-am văzut de vinurile premium: Vestitor 2011, Passarowitz 1718 2011 și Cutia Paleologu 2008 (3 l). Sticlele au fost deschise pe la ora 18, am dat startul seratei pe la 21 iar ultimul vin l-am servit și în varianta clasică, la decantor. Acum, că nu au mai rămas decât atâtea sticle magnum de 3 litri Cutia Paleologu cât să le numeri pe degetele unui somelier, știm că servirea perfectă este la sticlă, nu la decantor, și că patru ore este timpul minim care trebuie să treacă între momentul destupării și cel al servirii.
Pe mine m-au cucerit Chardonnay-ul, care este unul senzual și pe care e imposibil să nu ți-l amintești, Passarowitz-ul anului 2011, un vin de urmărit în evoluția sa fiindcă anunță un mare potențial de învechire, și ultimul servit, Cutia Ciocan, o licoare pe cale de dispariție care oferă pasionatului toate bucuriile vinului suprem.