Joi, 05 Iulie 2018 17:47

O seară italiană, cu vinuri marca Antinori și paste con salsiccia, funghi e scamorza affumicata Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pentru că ne plac pastele italiene la fel mult ca vinul, am hotărât ca în această vară să organizăm mai multe seri gastronomice în care să asociem vinuri ale cramelor partenere cu clubul nostru.

După ce am creat pe Facebook grupul WE PASTA & WINE, comunitate virtuală în care membrii au ocazia de a împărtăși impresii despre restaurantele unde au descoperit paste de calitate și rețete de paste, am avut bucuria ca managerul zonal al cramei Viile Metamorfosis, Adrian Pașca Urdea, să ne propună o primă degustare de vinuri asociate cu paste.

Mai mult, Adrian s-a oferit să gătească personal două feluri: Pasta Primavera și Pasta con salsiccia, funghi e scamorza affumicata. Pentru cei care s-au mirat să îl descopere într-o asemenea ipostază pe un manager al unei crame importante, trebuie să dezvăluim faptul că meseria de bază a lui Adrian este cea de bucătar.

Zis și făcut: în premieră în acest an, am mutat degustarea în curtea din spatele casei ce adăpostește clubul și am invitat, sâmbătă, 30 iunie, de la ora 18, la evenimentul oenogastronomic, doar membrii cu drepturi depline ai grupului nostru de pasionați ai vinului. 

Adrian a asociat cu cele două feluri de paste cu patru vinuri excelente de la Viile Metamorfosis și Marchesi Antinori. Am avut în pahare spumant Cuvee Royale Marchese Antinori, Sauvignon Blanc 2017 Colțul Pietrei Viile Metamorfosis, Syrah 2015 Colțul Pietrei Viile Metamorfosis și Marchese Antinori Riserva 2014 Tignanello.

La finalul serii, am avut parte și de un desert de casă: Aranygaluska gătite de Adina.

Nici nu s-au stins ecourile primei degustări de paste și vin că am primit încă două propuneri pentru evenimente de acest gen, de la doi cunoscuți prieteni italieni ai clubului nostru, care ne vor oferi, la rându-le, în curând, două seri memorabile în compania unor paste gătite după rețete originale și a unor vinuri pe măsură. Pasta la vista!

Citit 1800 ori Ultima modificare Joi, 05 Iulie 2018 17:54

Pivnicer

Nici nu mai știu de câte ori am fost la Zooland Sâmbăteni, paradisul demn de Arca lui Noe al lui Gabi Mohaci. Știu doar că, dacă dai căutare după cuvintele cheie corespunzătoare, vei găsi cel puțin douăzeci de articole pe cele două site-urile și pe blogul clubului. Ultima aventură la Zooland a fost o degustare în jurul unui ceaun cu tocăniță, avându-l pe Herbert ca dirijor principal hedonist.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate