Sâmbătă, 15 Mai 2021 14:23

Oprișor de mai, aniversar, cu Boris Ionescu Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

După ce am aniversat, în toamna trecută, un deceniu de degustări cu Boris Ionescu și Crama Oprișor, cel mai entuziast promotor al brandului mehedințean se întoarce în odăile bunicii cu câteva vinuri de top, care au făcut obiectul unei îndelungi așteptări pentru pasionații clubului.

Nu l-am văzut de mult pe Boris atât de fericit. La cămașă albă, sărbătorind cumva ieșirea din pandemie, luminița de la capătul tunelului, prietenul nostru înalt și bărbos și foarte oltean și foarte fain în multe ale sale ne-a făcut fericiți pentru o seară cu ajutorul a cinci vinuri de la Oprișor. Mai vechi sau mai noi, vinuri și discursul lui Boris au fost de fapt cele mai bune leacuri pentru marasmul ultimilor doi ani.

Astfel, am putut degusta pe rând: Caloian Pinot Grigio 2020, Caloian Rosé 2020 (Cabernet Sauvignon), Rusalcă Albă 2020 (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Pinot Gris), Vestitor  2017 (Cabernet Sauvignon, Merlot), Passarowitz 1718 Ediția aniversară 300 (Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot, Fetească Neagră, Dornfelder din recoltele anilor 2016, 2017, 2018). În plus, am putut admira, platonic, și o superbă sticlă de Ezoterik Primo, un Chardonnay dulce din recolta anului 2012, învechit nu mai puțin de opt ani la butoi.

Caloienii sunt simpli, direcți, sunt vinuri ușoare pentru consumatori curenți. Rusalca aduce complexitate pe seama soiurilor din cupaj. Vestitorul e poate vinul cramei cu cel mai bun raport preț-calitate. Passarowitz-ul aniversar e pentru colecționari, pentru inițiați. Așa o fi și Ezoterikul, când l-om degusta ne vom încumeta la exegeză.

 

Citit 124 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Mai 2021 14:38

Pivnicer

Nici nu mai știu de câte ori am fost la Zooland Sâmbăteni, paradisul demn de Arca lui Noe al lui Gabi Mohaci. Știu doar că, dacă dai căutare după cuvintele cheie corespunzătoare, vei găsi cel puțin douăzeci de articole pe cele două site-urile și pe blogul clubului. Ultima aventură la Zooland a fost o degustare în jurul unui ceaun cu tocăniță, avându-l pe Herbert ca dirijor principal hedonist.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate