Marți, 29 Martie 2016 19:34

Prin vinotecă și odăile bunicii, în compania a trei prieteni din Geneva Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Marcela, Jean Louis și fiica lor Vivi, adică Elvira, au fost preț de o seară oaspeții speciali ai clubului. Pentru prietenii noștri din Geneva am destupat câteva sticle de vin din soiuri românești, am depănat amintiri și am coborât în vinotecă, în undergroundul de sticle împăienjenite, de chitare și Jimi Hendricși din dopuri. Missy, domnișoara cu coadă a clubului, a găsit de cuviință la rându-i să fie vedeta unei ședințe foto.

Dacă revezi o prietenă după mulți ani, așa cum a fost cazul Pivnicerei să-și reîntâlnească fosta colegă de liceu Marcela, în prezent distins locatar și psihiatru al Genevei, poate că odăile bunicii sunt cel mai potrivit decor pentru asta. Și atunci cum să nu acompaniezi totul cu vin și cu jazz, alături de cei mai intimi membri ai clubului ? În plus, în timp ce noi îl vom admira pe motanul Carbon imortalizat de smartphone-ul stăpânei, Missy se va strecura înăuntru, în brațele lui Dani, așa încât vei avea ocazia să surprinzi pentru albumul de familie nenumărate momente de tandrețe pisicească.

Cineva o să deschidă pe rând niște Fetească Regală cu Pinot Gris de la Avincis, o Crâmpoșie de Bauer, niște Fetească Neagră Selene de la Recaș, un Negru de Drăgășani de la Viile Metamorfosis și un vechi Novac de la Prince Știrbey. Și o dată cu ele, va destupa și povestea fiecărui vin și a fiecărei crame, călătorind pentru oaspeți prin Dealu Mare, pe Dealul Dobrușei ori pe colinele bănățene. Apoi vom afla cu toții tot felul de lucruri stranii pentru un club de vin, cum ar fi cel mai lung cuvânt în franceză ori faptul că hameiul intră pe rod abia după trei ani, ba chiar vom face schimburi de experiență în privința înălțării cotețelor nemțești în vederea creșterii găinilor bio de Ferendia și Archiș.

La urmă mai rămâne timp să coborâm în vinotecă și să punem la cale o viitoare întâlnire în jurul unor fondue-uri fabuloase a căror realizare va cădea în sarcina adevăratului specialist care este Jean Louis. Abia așteptăm!

Citit 4251 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 19:46

Pivnicer

CAPITOLUL ȘAPTE, în care conversăm cu papagalii pe Viale del Belvedere, cu viperele bahice ale lui Aristotel, cu delfinul de piatră al lui Bernini și cu gâștele sacre din lectică, în vreme ce gândurile luminează ca niște flash-uri amintirea

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate