Producătorul de vin Cramele Recaş, alături de compania LIRA COP, organizează în această toamnă Școala de Somelieri Timişoara. Cursurile oferă posibilitatea de îmbunătăţire a carierei ospătarilor interesaţi, certificându-le acestora aptitudinea de somelieri, atestată la nivel internaţional.
Subiectele tratate, precum istoria vinului, tehnici de degustare și de servire, analiză și asocieri, le vor oferi celor interesaţi şi pasionaţi de acest domeniu posibilitatea să învețe atât despre vinurile lumii, cât și despre istoria și conceptul altor băuturi de marcă și produse premium precum whisky, Cognac și trabucuri.
Absolvirea cursului se va face în baza unui examen final din materia predată. Diploma este acreditată de către Consiliul Naţional de Formare a Adulților, autorizați în conformitate cu prevederile OG nr.129/2000 si HG 522/2003 privind formarea profesională a adulților.
Cursurile vor avea loc în locaţii din Timișoara și la Cramele Recaș, pe parcursul a cinci săptămâni, sub îndrumarea unora dintre cei mai renumiţi somelieri, precum doamna Cornelia Toma (conoscută drept “mama somelierilor din România”), Florin Voica, Alexandru Dan, Florin Ivan și Ionuț Făcăleț. Totodată, participanţii vor avea onoarea să cunoască Chefi cu reputație internațională, respectiv Chef Alexandru Răzvan (fost component al echipei El Buli – votat cel mai bun restaurant din lume de 5 ori), Chef Ionuț Sușala și Chef Nicolaie Tomescu, ale căror preparate vor fi asociate cu vinurile scoase spre degustare.
Costul integral al unui astfel de curs este de 1.400 ron, însă pentru a încuraja participarea şi a-l face mai accesibil, Cramele Recaş va subvenţiona diferenţa, astfel, costul final va fi de 400 ron/persoană. În acest preţ sunt incluse atât cursurile, cât și vinurile și preparatele degustate, materialele informative și transportul la cramă. Cramele Recaș va asigura integral transportul și acomodarea lectorilor din București către Timișoara, cât și materiale consumabile folosite în cursuri.
Înscrierea la şcoala de somelieri se face în urma unei preselecţii, la ora și data stabilită în momentul programării. Examenul de preselecție va consta în câteva întrebări de bază despre vin, iar participantul cu cel mai mare punctaj va beneficia de curs gratuit. Locurile sunt limitate la numărul de 25.
Compania româno-britanică Cramele Recaş încurajează oamenii determinați să reușească și vin în întâmpinarea pasiunii lor pentru vin. Scopul acestei iniţiative este ca personalul din restaurante să atingă un nivel cât mai ridicat de cunoştinţe despre vinuri şi arta servirii acestora, atingând, în acest fel, un nivel superior de comunicare cu clientul.
Pentru înscrieri şi programări: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.