Joi, 01 Octombrie 2020 11:29

Un deceniu de degustări cu Boris Ionescu și Crama Oprișor Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Florin Ionescu, alias Boris Ionescu, promotorul de vin cu care clubul nostru are relația cea mai îndelungată, se întoarce în odăile bunicii pentru o degustare între prieteni. Cele cinci vinuri servite în compania sutelor de autografe din club au alungat atmosfera de toamnă ploioasă și mohorâtă, stârnind zâmbete pe chipurile amicilor veniți de pretutindeni, inclusiv din capitala britanică.

În 2020 se face un deceniu de când Boris Ionescu susține degustări pentru clubul nostru. În tot acest timp, marele nostru prieten, la propriu și la figurat, și-a câștigat și dreptul la un diminutiv cât se poate de potrivit: Borișor de la Oprișor.  De-a lungul anilor, întâlnirile noastre au fost numeroase și entuziaste, după cum arată zecile de articole publicate pe site-urile cdvin.ro și vestik.ro, dar și pe blogul Pivnicer. Dacă dăm căutare cuvântul cheie „Oprișor” pe aceste site-uri și pe blogul amintit, obținem nu mai puțin de 128 de rezultate, după cum numele „Boris” dă 49 de rezultate.

Ne amintim cu plăcere de vremurile bune în care, în club sau în afara lui, ne-am întâlnit cu Boris în fața unui pahar cu vin produs la Crama Oprișor. Că a fost la Enoteca de Savoya, că a fost la Casa Jelen, că a fost la crama mehedințeană ori în odăile bunicii, de fiecare dată acest profesionist adevărat din lumea vinului românesc ne-a făcut să ne simțim bine. Nostalgizăm după vinurile minunate de altădată, care ne-au fost servite și de prietenii noștri Luminița Tzakis și Gabriel Roceanu. Între ele, Sherpium și Erotikon, Passarowitz 1718, Smereniile și Etichetele Roșii ale anilor trecuți, Cutiile Paleologu, Nenumitele, alături de mai noile ISPITE atât de așteptate.

După 10 ani și-o pandemie, nu ne lăsăm nicidecum copleșiți de tristețea timpului și a lumii, continuând evenimentele marca Oprișor. De data aceasta, Boris ne-a prezentat cinci vinuri relativ  noi: Caloian Zinfandel Alb 2019, Rusalcă Albă 2019 (Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc,  Rhein Riesling), Jiana Rosé 2019 (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir), Drăgaică Roșie 2018 (Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz), Cupola Sanctis Vestitor de Oprișor 2015 (Cabernet Sauvignon, Merlot).

Deși țintuit la pat de o suferință ortopedică, grație unor ființe dragi, autorul acestor rânduri a savurat totuși licorile de la Oprișor de partea cealaltă a pereților clubului. Așadar, noul Zinfandel Alb e companion perfect pentru vremea caldă, aproape estivală, cu care, după ploaie,  sperăm să ne mai alinte toamna măcar două-trei săptămâni. Rusalca o simți complexă, gourmet, o vei căuta și comanda când ieși la restaurant cu cineva la care ții foarte mult. Rosé-ul Jiana e un vin cu personalitate, ușor picant, e imposibil să nu ți-l amintești. Sunt extraordinare Drăgaica și Vestitorul, au complexitate și stil, le poți avea la prețuri prietenoase.

Mulțumim, dragă Boris, mulțumim, dragă Cramă Oprișor, ne pregătim pentru următorul deceniu de degustări!

Citit 2620 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 12:23

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate