Joi, 29 Iunie 2017 12:23

Vinuri de Cricova și desert Dolci Pensieri de ziua lui Dan Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cricova, al doilea producător din Basarabia care își face simțită prezența în dormitorul bunicii, ne-a oferit cinci vinuri și prilejul să sărbătorim ziua lui Dan în compania unui spumant asortat unui tort apetisant. Seara a fost reușită și grație unui somelier simpatic, aflat întâia oară în clubul nostru de degustători absolut neautorizați.

După Château Vartely, prezență constantă în club datorită lui Ștefan Ombun și lui Răzvan Demian, somelier și showman inoxidabil, Cricova a venit în premieră în clubul nostru, oferindu-ne câteva spumante potrivite pentru aceste zile toride, dar și vinuri liniștite. Pe listă s-au regăsit Crisecco, Prestige Chardonnay 2015, Prestige Rosé (Cabernet Sauvignon) 2016, spumant Clasic Brut Rosé, Prestige Codru 2014 (Cabernet Sauvignon).

Mihai Manolache, promotor al vinurilor, somelier și viticultor totdată, ne-a oferit o prezentare profesionistă, pe înțelesul tuturor. Drăgășenean de origine și ardelean prin adopție, ardelean de Lechința, Mihai ne-a povestit și cum au reușit oltenii din cea mai cunoscută podgorie vâlceană să revitalizeze viticultura bistrițeană. Dacă totul va merge bine, în curând vom face cunoștință și cu vinurile mai multor crame lechințene, grație aceluiași somelier entuziast.

Cât despre Cricova, nu știu dacă voi alege și evidenția vreun vin dintre cele enumerate, lăsând această plăcere fiecărui invitat prezent la eveniment. Poate că rosé-ul mi-a oferit ceva în plus față de celelalte licori servite. În schimb, voi remarca prestația somelierului și plăcerea de a sărbători ziua lui Dan cu câte una sau mai multe felii de doboș (nu de Doboș!) elaborate magistral în laboratorul Dolci Pensieri.

Citit 3571 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2017 12:37

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate