Luni, 12 Iulie 2021 19:51

Vinurile Gitana, vaccinuri împotriva pandemiei și caniculei Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

 Gitana Winery, cea mai activă cramă basarabeană prezentă în dormitorul bunicii, bifează a treia degustare în trei ani consecutivi: 2019, 2020, 2021. Promotorii ne-au încântat din nou cu ajutorul a șase noi vinuri, care poartă cu mândrie marca Fabricat în Moldova.

 Mihai Necula și Augustin Filip recidivează în odăile bunicii cu un nou eveniment Gitana. Am avut de savurat șase vinuri din țara deocamdată vecină, prietenă, de aceeași limbă și istorie, de aceeași faimă și calitate oenologică.

După spectacolul din 2019 cu Balerinele și Lupii acestei vinării și după curajoasa degustare din plină pandemie de anul trecut, la care a fost prezentă și Lilia Dulgher, una dintre fiicele proprietarilor cramei, am putut servi acum: Surori Rosé 2020 (Rară Neagră), Autograf Chardonnay 2019, Autograf Fetească Regală 2018, La Petite Sophie 2019 (Fetească Regală, Chardonnay, Riesling), Autograf Merlot 2018, Autograf Cabernet Sauvignon 2017.

Voi cataloga rosé-ul din gama Surori drept potrivit ca vin de început, apreciez Chardonnay-ul blând cu Autograf și mai ales Feteasca Regală, ca o altă interpretare a soiului inventat în urmă cu un secol la Daneș, în inima Transilvaniei.  Rămân fan al Balerinei, al Micuței Sophii, de când Marinela Ardelean ne-a tentat întâia oară, în club, cu acest vin complex, gourmet, de neuitat.

Cu vinurile roșii marca Gitana am îmblânzit, paradoxal, o nouă seară toridă de iulie, în care aparatele de aer condiționat au mers încontinuu, iar vinul nu a apucat să șadă prea mult în pahare. Așteptăm febril noua întâlnire cu cele mai noi licori ale vinăriei moldovenești cu nume de țigancă, care uite că au reușit să învingă pandemia, asemenea unor vaccinuri încă neomologate pe care le folosim cu toții de ani buni.

 

Citit 1199 ori Ultima modificare Luni, 12 Iulie 2021 20:00

Pivnicer

CAPITOLUL ȘASE, în care gonim în Frecciarossa cu 300 km/h către Napoli și în care ne zgâlțâim în Circumvesuviana cu 30 km/h spre Pompei, pentru un spectacol în Teatro Grande și un sărut în Casa degli Amanti

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate