Pe primul loc s-a situat producătorul italian al faimoasei Parmigiano Reggiano. Italienii și-au luat, de altfel, partea leului, aceștia adjudecându-și nu mai puțin de opt din primele zece locuri. Singurele brânzeturi non-italiene ce au reușit să acceadă în Top 10 sunt brânza mexicană Oaxaca (#5) și cea portugheză Estrela (#8).
Clasamentul poate fi accesat în galeria foto de la finalul acestei știri. Trebuie remarcat că încă din anul 2017, în Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați din Arad, în Mica Italie din dormitorul bunicii, am organizat o degustare și am promovat activ Parmigiano Reggiano, ocupanta primului loc în acest inedit clasament.
TasteAtlas este un atlas alimentar mondial ce își propune să ofere informații despre cele mai bune mâncăruri și ingrediente locale din întreaga lume. Jurnaliștii își propun să catalogheze toate alimentele tradiționale din lume, să promoveze gastronomia locală și, implicit, cultura locală, să înregistreze și să salveze de la uitare rețete vechi autentice, să promoveze restaurantele ce oferă mâncare tradițională excelentă, de calitate, onestă și normală.
Până acum, TasteAtlas a catalogat peste 15.000 de alimente. Clasamentele publicate de acest atlas alimentar mondial sunt alcătuite în urma voturilor vizitatorilor. Promotorii site-ului își doresc să iște interesul publicului pentru diverse alimente, însă prin publicarea unora dintre ierarhii au reușit să provoace, totodată, și controverse.
TasteAtlas este un proiect început în Croația, iar majoritatea vizitatorilor site-ului înregistrat în Bulgaria sunt americani și britanici.