Luni, 23 Februarie 2015 13:51

Un Cabernet Sauvignon de la Wolfgang Puck și un meniu pentru noaptea Oscarurilor Recomandat

Scris de Bănățanul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În noaptea Oscarurilor am ales o degustare tematică, așa că am destupat un Cabernet Sauvignon Master Lot Reserve California 2011, de la Wolfgang Puck, chiar în preajma fotografiei cu autograf primită de la acesta.

 

A fost al douăzecilea an în care celebrul chef austriac stabilit în USA a pregătit, împreună cu echipa sa, meniul servit vedetelor de prim rang după ceremonia de acordare a celei mai râvnite distincții de la Hollywood, în cadrul GOVERNERS BALL.

Dar iată meniul propus de chef Wolfgang Puck la cea dea 87-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar, la GOVERNERS BALL:

La tavă

- Lobster Tempura with Vanilla Bean and Pineapple;

- Mini Prime Cheeseburgers with Remoulade and Aged Cheddar;

- Spicy Tuna Tartare in a Sesame Miso Cone;

- Dungeness Crab Cake with Marinated Tomatoes and Basil Aioli;

- Smoked Salmon Pizza with French Farm-Raised Osetra Caviar and Dill Creme Fraiche;

- Pizza with White Truffles from Alba, Italy;

- Smoked Salmon Oscars with French Farm-Raised Osetra Caviar

Bar

- Marinated Olives with Rosemary, Chili and Orange;

- Homemade Flatbread and Grissini;

- Assorted Bruschetta

Tapas

- Mini Gold-Wrapped Baked Potato with French Farm-Raised Osetra Caviar and Creme Fraiche;

- Roasted Pumpkin Squash Ravioli with White Truffles from Alba, Italy;

- Potato Gnocchi Gratin with Gorgonzola;

- Chinois Chicken Salad with Candied Cashews, Crispy Wontons and Honey Sesame Dressing;

- Caesar Salad with Parmesan Crostini and Creamy Garlic Dressing;

- Chopped Chino Farms Vegetable Salad with Spiny Lobster and French Farm-Raised Osetra Caviar;

- Stir Fried Chicken Lettuce Cup with Thai Basil and Pinenuts; Miso Glazed Black Cod with Sticky Rice and Cucumbers;

 - Celery Root-Apple Soup with Black Truffles;

- Beet and Goat Cheese Napoleon with Toasted Hazelnuts and Citrus Shallot Vinaigrette

Sushi

- Assorted maki including Spicy Tuna, Lobster and Avocado, California, Smoked Salmon, and Vegetable.

- Assorted Nigiri - Big Eye Tuna, Yellowtail, Snapper, Salmon, Uni, Unagi and Shrimp;

- Edamame beans, Marinated Cucumbers, and Seaweed Salad with Sesame Dressing

Fructe de mare

- Spiny Lobster, Jumbo Prawns, King Crab Legs, Kumamoto Oysters, Farm-Raised Mussels and Littleneck Clams with Horseradish Cocktail Sauce, Mustard and Red Wine-Ginger Mignonette

Bufet

- Grilled Snake River Farms Kobe Beef with Bordelaise Sauce and Wasabi Potato Puree;

- Roasted Organic Smart Chicken Breast;

- Risotto with Black Truffles from Perigord, France;

- Spiny Lobster Shanghai Style with Crispy Spinach; 

- Striped Bass En Croute'with Sauce Choron;

- Stir Fried Chino Farms Organic Vegetables;

- Assorted Organic Breads

Desert

Oscar's Sweet Extravaganza:

- Meyer Lemon Bars


- Valrhona Organic Chocolate Fudge


- Hazelnut Marjolaine


- McGrath Farm Strawberry Baked Alaska


- Fuji Apfelstrudel


- Medjool Date Toffee Cake.


Citit 1882 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 10:33
Mai multe din această categorie: « Vinoteca Tapas & Wine Night, de ziua lui Andrei »

Pivnicer

Numărănd toate titlurile, fotografiile, link-urile celor 365 de zile din 2018, ne dăm seama că am avut parte de un an plin-plin-plin, în care ne-au lipsit în nici un caz entuziasmul, periplurile, aventura. Au fost atât de multe evenimente, cu paste și clătite, cu emu și Tămâioase Negre, cu calamari și vițe străvechi, că unele au rămas pur și simplu fără cronică.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate