Luni, 23 Februarie 2015 13:51

Un Cabernet Sauvignon de la Wolfgang Puck și un meniu pentru noaptea Oscarurilor Recomandat

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În noaptea Oscarurilor am ales o degustare tematică, așa că am destupat un Cabernet Sauvignon Master Lot Reserve California 2011, de la Wolfgang Puck, chiar în preajma fotografiei cu autograf primită de la acesta.

 

A fost al douăzecilea an în care celebrul chef austriac stabilit în USA a pregătit, împreună cu echipa sa, meniul servit vedetelor de prim rang după ceremonia de acordare a celei mai râvnite distincții de la Hollywood, în cadrul GOVERNERS BALL.

Dar iată meniul propus de chef Wolfgang Puck la cea dea 87-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar, la GOVERNERS BALL:

La tavă

- Lobster Tempura with Vanilla Bean and Pineapple;

- Mini Prime Cheeseburgers with Remoulade and Aged Cheddar;

- Spicy Tuna Tartare in a Sesame Miso Cone;

- Dungeness Crab Cake with Marinated Tomatoes and Basil Aioli;

- Smoked Salmon Pizza with French Farm-Raised Osetra Caviar and Dill Creme Fraiche;

- Pizza with White Truffles from Alba, Italy;

- Smoked Salmon Oscars with French Farm-Raised Osetra Caviar

Bar

- Marinated Olives with Rosemary, Chili and Orange;

- Homemade Flatbread and Grissini;

- Assorted Bruschetta

Tapas

- Mini Gold-Wrapped Baked Potato with French Farm-Raised Osetra Caviar and Creme Fraiche;

- Roasted Pumpkin Squash Ravioli with White Truffles from Alba, Italy;

- Potato Gnocchi Gratin with Gorgonzola;

- Chinois Chicken Salad with Candied Cashews, Crispy Wontons and Honey Sesame Dressing;

- Caesar Salad with Parmesan Crostini and Creamy Garlic Dressing;

- Chopped Chino Farms Vegetable Salad with Spiny Lobster and French Farm-Raised Osetra Caviar;

- Stir Fried Chicken Lettuce Cup with Thai Basil and Pinenuts; Miso Glazed Black Cod with Sticky Rice and Cucumbers;

 - Celery Root-Apple Soup with Black Truffles;

- Beet and Goat Cheese Napoleon with Toasted Hazelnuts and Citrus Shallot Vinaigrette

Sushi

- Assorted maki including Spicy Tuna, Lobster and Avocado, California, Smoked Salmon, and Vegetable.

- Assorted Nigiri - Big Eye Tuna, Yellowtail, Snapper, Salmon, Uni, Unagi and Shrimp;

- Edamame beans, Marinated Cucumbers, and Seaweed Salad with Sesame Dressing

Fructe de mare

- Spiny Lobster, Jumbo Prawns, King Crab Legs, Kumamoto Oysters, Farm-Raised Mussels and Littleneck Clams with Horseradish Cocktail Sauce, Mustard and Red Wine-Ginger Mignonette

Bufet

- Grilled Snake River Farms Kobe Beef with Bordelaise Sauce and Wasabi Potato Puree;

- Roasted Organic Smart Chicken Breast;

- Risotto with Black Truffles from Perigord, France;

- Spiny Lobster Shanghai Style with Crispy Spinach; 

- Striped Bass En Croute'with Sauce Choron;

- Stir Fried Chino Farms Organic Vegetables;

- Assorted Organic Breads

Desert

Oscar's Sweet Extravaganza:

- Meyer Lemon Bars


- Valrhona Organic Chocolate Fudge


- Hazelnut Marjolaine


- McGrath Farm Strawberry Baked Alaska


- Fuji Apfelstrudel


- Medjool Date Toffee Cake.


Citit 4420 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 10:33
Mai multe din această categorie: « Vinoteca Tapas & Wine Night, de ziua lui Andrei »

Pivnicer

În ultimii ani, uneori am călătorit și am trăit clipa într-un ritm atât de alert, încât scrisul nu putea să țină pasul cu acțiunea. Câteva evenimente, întâmplări, ieșiri au rămas neoglindite. Între ele se numără și festivalul de față, căreia cuvintele i-au găsit exprimare abia după opt ani.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate