Marți, 21 Iulie 2015 08:06

Tapas & Wine Night, de ziua lui Andrei

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Atunci când ne-a venit ideea să înființăm un club al degustătorilor de vin neautorizați ne gândeam că vom mai găsi prin preajmă câțiva iubitori de vin cu care să putem împărtăși, într-un mod neconvențional, pasiunea noastră pentru oenologie. Cinci ani mai târziu, când numărul membrilor/fanilor clubului având ca siglă un motan somelier a trecut bine de o sută, evenimentele din odăile bunicii au devenit pe cât de diverse, pe atât de personale.

Fiind atât de numeroși, inevitabil, cel puțin o dată pe lună aniversăm, în club, ziua de naștere a unuia dintre noi. Săptămâna trecută a fost rândul prietenului nostru Andrei, DJ-ul suprem al clubului și, totodată, unul dintre cei mai generoși membri. Și pentru că noi nu suntem obișnuiți să celebrăm viața după popularul model corporatist - adică doar în weekend-uri și în concedii exotice - am organizat petrecerea joi, 16 iulie, chiar în data nașterii sărbătoritului. A fost o seară în care vinurile românești s-au întâlnit, în mod fericit, cu specialitățile culinare pregătite de Tina. Am degustat, de-a lungul unei seri frumoase, Young Liliac Fresh, Crâmpoșie Selecționată Bauer,  Rosé Avincis,  Rosé Liliac, Foss Marai Surfine, Fetească Neagră Crepuscul Liliac, Cabernet Sauvignon & Shiraz Lacerta.

Tina și ROZMARIN - gastronomie pentru degustări de vin - ne-au răsfățat cu empanadas cu ciuperci şi trufe; crochete cu bacon şi brânza; porumb cu unt, lime şi chilli; creveţi cu usturoi; gazpacho; mix de măsline spaniole; guacamole; tapenada; brânză de capră cu gem de chilli; jamon serrano, chorrizo, mini croissante cu jamon şi brânza, dar și cu multe-multe tapas colorate.

Și pentru că Tina se străduiește să ne surprindă cu fiecare prilej, a reușit și de data asta, cu deserturile produse de al său CROCANTINO: churros cu sos de ciocolată, flan de queso și îngheţata - clilli & lime, şi caramel sărat.

Astfel s-a scris istoria aniversării lunii iulie în Vestik Club, o sărbătoare care demonstrează, dacă mai era nevoie, că aceia dintre prietenii noștri care ne-au fost în preajmă în anii din urmă au înțeles la fel de bine ca și noi că investiția cea mai profitabilă - nu neapărat din punct de vedere material! - este cea în bucuria de a trăi.

Citit 1945 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2015 14:43

Pivnicer

Cocoțată pe un deal de la marginea Pâncotei, oraș arădean interesant, încărcat de istorie, Crama Dorvena e mai discretă decât se arată la prima vedere. Și prima vedere e spectaculoasă, e panoramică, o admiri de pe șosea de mergi de la Pâncota spre Ineu ori invers, se dezvăluie ca un monument viticol futurist, încântă ochiul oricărui călător dedat plăcerilor privirii.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate