Marți, 22 Decembrie 2015 00:37

Degustare în jurul Mangaliței Recomandat

Scris de CDViN
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Întâlnirea Ideea s-a ivit cu câteva luni în urmă, când Iulian a propus să degustăm în club, ca niște gurmanzi care se respectă, o friptură din carne de Mangaliță. De câte ori vine vorba de o asemenea delicatesă, noi ne gândim imediat la gurmandul Radu Rizea, la BIG Radu, mare fan al acestei specialități gastronomice. Radu a fost, deci, invitatul nostru de onoare.

Cu o seară înainte de eveniment, Iulian ne-a adus la poartă, cu o punctualitate de ornic elvețian, ditamai porcul, proaspăt tranșat, care să fi tot cântărit vreo 60 de chile. Împreună cu Chef Alex, am transportat  o parte la Timișoara, unde Alex a gătit o impecabilă friptură - pe lângă deja faimosul său pateu cu piper roșu, dar și o salată de pește nemaipomenită, pe care o mai și acum.

Specialitățile gastronomice au fost și mai diverse datorită lui Tina care, împreună cu Andrei, ne-a propus să testăm câteva delicatese care au fost servite în premieră în odăile bunicii, printre care o supă de ciuperci memorabilă și un tort care a dispărut în timp record.

Alături de Iulian și Anca, au răspuns invitației noastre Nicoleta și Gabi Mohaci, proprietarii raiului de câteva hectare de la Sâmbăteni, unde am petrecut, și în vara trecută, momente interesante. Zoli, eternul nostru partener de bricolaj, împreună cu Raluca, n-au lipsit nici ei de la ultima întâlnire a anului.

Pentru că, totuși, suntem un club al iubitorilor de vin, Big Radu a adus câteva vinuri alese de la Domeniul Coroanei Segarcea: Cabernet Sauvignon din 2013 și 2014, plus un Cabernet Sauvignon sec Recunoștință, din gama Minima Moralia. A fost o seară în ritm de jazz, petrecută în jurul bradului din sticle, seară pe care o vom repeta, cu siguranță, și peste un an, împreună cu prietenii care ne vor fi alături în ceea ce încercăm să construim de cinci ani în partea de vest a țării: un club al amatorilor de vin, cu personalitate; nu numai juridică, cât, mai ales, spirituală...

Citit 2467 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Ianuarie 2016 22:43

Pivnicer

Ultima călătorie fabuloasă a micului nostru grup de degustători de vinuri și de lume, neautorizați, s-a petrecut în urmă cu mai multe zile, de-a lungul a patru țări, dacă o punem la socoteală și pe a noastră. Am făcut-o în compania unui bun prieten, cu ajutorul căruia am vernisat în anii din urmă o mulțime de expoziții, dar și de degustări, în micul-mare târg al Aradului.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate