Miercuri, 14 Octombrie 2015 00:06

Big Radu și vinurile Domeniului Coroanei Segarcea, din nou la înălțime în odăile bunicii Recomandat

Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Weekend-ul trecut a însemnat, cel puțin pentru o parte a membrilor Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați, un maraton de degustări care a ținut trei zile și, putem spune, dacă ne străduim să ne aducem aminte, trei nopți.


Am început joi, cu o pasională verticală de la VINARTE, prilej cu care am degustat minunatele Merlot-uri al căror nume, de 17 ani, este Prince Matei. Vineri am continuat cu un workshop afectiv susținut de șapte magnifici ai vinului.

Iată-ne, deci, sâmbătă, 10 octombrie 2015, terminând săptămâna en fanfare, cu o degustare a vinurilor marca Domeniul Coroanei Segarcea. Nici nu se putea altfel, când dirijor a fost omul-orchestră Radu Rizea, jurnalist, connaisseur și, nu în ultimul rând, brand manager al cramei protagoniste a serii.

Am avut surpriza și, de ce nu, plăcerea ca la această ultimă degustare a săptămânii cele 30 de locuri ale sălilor clubului nostru din Arad să fie rezervate de degustători care au descoperit recent lumea vinurilor de calitate, unii dintre ei aflându-se  pentru prima oară în de-acum faimoasele odăi ale bunicii. Au fost, ca de obicei, și oaspeți de la Timișoara, care s-au bucurat împreună cu ceilalți de prezentarea inedită și pasională a lui Radu Rizea.

Deși venea după o zi solicitantă - workshop-ul de vineri punându-și amprenta chiar și asupra acelora dintre noi care sunt obișnuiți cu "cantonamentele" -
Big Radu s-a dovedit a fi într-o formă de zile mari, prezentându-ne cele cinci vinuri ale serii în inconfundabilul său stil.

Membrii Clubului Degustătorilor de Vin Neautorizați au avut ocazia să deguste cinci vinuri reprezentative din portofoliul cramei.

Am început cu Pinot Gris Prestige 2013, dublu medaliat cu aur la Milezim 2013 - China Wine Awards, Hong Kong 2014 și cu aur la Milezim 2011 - Mondial des Pinots, Elveţia 2013.

Seara a continuat cu două vinuri din gama Minima Moralia – Sinceritate 2011 (Viognier baricat, Viognier nebaricat, Tămâioasă Românească) și Speranță 2011 (Pinot Noir roze, Pinot Gris rosé, Cabernet Sauvignon).

Mulți dintre cei prezenți au făcut cu această ocazie cunoștință cu Simfonie 2011 (Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Touriga Nacional, Fetească Neagră, Syrah, Marselan), un vin ce poartă pe etichetă partitura simfoniei lui Claude Debussy, La mer.

Degustarea s-a încheiat cu o excelentă Tămâioasă Roză 2013, din struguri care fac parte din aceeași familie cu soiul nobil Muscat Rouge de Frontignan, originar din sudul Franței. Acest vin provine din plantația istorică, refăcută complet, unde s-a păstrat o parcelă de 14 hectare plantate cu Tămâioasă Roză, din cei două mii de butași care au supraviețuit în podgoria de la Segarcea timp de un secol. De remarcat că acest soi de struguri se găsește doar la Domeniul Coroanei Segarcea.

A fost o seară remarcabilă, atât datorită prestației lui Radu, cât și, firește, datorită calității vinurilor degustate. La final, am stabilit o nouă întâlnire cu amfitrionul serii, întâlnire care va avea loc până la sfârșitul anului și despre care veți afla... la timpul potrivit!

Citit 6368 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2015 13:18

Pivnicer

Cronica aceasta se scrie la cinci ani de la întâmplarea din Gyula, la 17 ani de la cea din Florența, din nevoia cuvintelor de a da reprezentare unor amintiri intense, unor sensuri care așteptau să fie deslușite. Călătorim așadar într-o zi de august și poate că numai aparent o facem către un orășel maghiar de graniță.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate