Marți, 21 Iulie 2015 08:06

Tapas & Wine Night, de ziua lui Andrei

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Atunci când ne-a venit ideea să înființăm un club al degustătorilor de vin neautorizați ne gândeam că vom mai găsi prin preajmă câțiva iubitori de vin cu care să putem împărtăși, într-un mod neconvențional, pasiunea noastră pentru oenologie. Cinci ani mai târziu, când numărul membrilor/fanilor clubului având ca siglă un motan somelier a trecut bine de o sută, evenimentele din odăile bunicii au devenit pe cât de diverse, pe atât de personale.

Fiind atât de numeroși, inevitabil, cel puțin o dată pe lună aniversăm, în club, ziua de naștere a unuia dintre noi. Săptămâna trecută a fost rândul prietenului nostru Andrei, DJ-ul suprem al clubului și, totodată, unul dintre cei mai generoși membri. Și pentru că noi nu suntem obișnuiți să celebrăm viața după popularul model corporatist - adică doar în weekend-uri și în concedii exotice - am organizat petrecerea joi, 16 iulie, chiar în data nașterii sărbătoritului. A fost o seară în care vinurile românești s-au întâlnit, în mod fericit, cu specialitățile culinare pregătite de Tina. Am degustat, de-a lungul unei seri frumoase, Young Liliac Fresh, Crâmpoșie Selecționată Bauer,  Rosé Avincis,  Rosé Liliac, Foss Marai Surfine, Fetească Neagră Crepuscul Liliac, Cabernet Sauvignon & Shiraz Lacerta.

Tina și ROZMARIN - gastronomie pentru degustări de vin - ne-au răsfățat cu empanadas cu ciuperci şi trufe; crochete cu bacon şi brânza; porumb cu unt, lime şi chilli; creveţi cu usturoi; gazpacho; mix de măsline spaniole; guacamole; tapenada; brânză de capră cu gem de chilli; jamon serrano, chorrizo, mini croissante cu jamon şi brânza, dar și cu multe-multe tapas colorate.

Și pentru că Tina se străduiește să ne surprindă cu fiecare prilej, a reușit și de data asta, cu deserturile produse de al său CROCANTINO: churros cu sos de ciocolată, flan de queso și îngheţata - clilli & lime, şi caramel sărat.

Astfel s-a scris istoria aniversării lunii iulie în Vestik Club, o sărbătoare care demonstrează, dacă mai era nevoie, că aceia dintre prietenii noștri care ne-au fost în preajmă în anii din urmă au înțeles la fel de bine ca și noi că investiția cea mai profitabilă - nu neapărat din punct de vedere material! - este cea în bucuria de a trăi.

Citit 3019 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2015 14:43

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate