Articole filtrate după dată: Martie 2023

 Concursul ”Povești cu vinuri românești”, organizat de BASF în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România aduce din nou în prim-plan cele mai rafinate vinuri românești create de producătorii cu exploatații de viță de vie sub 100 de hectare.

Publicat în Știri

Cea de-a șasea ediție a Festivalului "Vin la munte" se va desfășura în zilele de 1 și 2 Aprilie 2023, la Brașov.

Publicat în Știri
Duminică, 26 Martie 2023 23:05

New export record for Austrian wine

Austrian wines are enjoying continued success in international markets. In 2022, exports reached a new record level of 231 million euros. White wines and Sekt saw the greatest growth in value. Austrian wine was in particularly high demand in Canada, the USA and Northern Europe.

Publicat în Știri

Deși întâlnirile noastre cu vinurile și oamenii cramei tulcene Viticola Sarica Niculițel au fost relativ numeroase în ultimul deceniu, nu mai puțin de 17 articole făcând referire la acest brand pe site-urile și pe blogul clubului, degustările oficiale în dormitorul bunicii s-au dovedit evenimente rarisime. După ce și-a adăugat recent în portofoliu perla numită Crama Zorilor, din Dealu Mare, cu al său excepțional brand Prince Matei, această cramă a devenit cu atât mai atractivă pentru orice iubitor de vin, fie el și neautorizat.

Publicat în Știri

Profesioniști și amatori, iubitori ai viei și ai vinului s-au întâlnit sâmbătă, 11 martie 2023, în cadrul primei ediții a concursului „Cel mai bun viticultor din România”, organizat de Wines of Romania sub patronajul Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole (O.N.V.P.V.).

Publicat în Știri

Fleur de Miraval, brandul de șampanie rosé al lui Brad Pitt va fi servită la ediția din 2023 a Premiilor Academiei Americane de Film, The Oscars, pentru al doilea an consecutiv, s-a anunțat într-un comunicat de presă postat de Wine Industry Advisor.

Publicat în Știri

Conform celei mai recente statistici publicată de Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), cei mai mari consumatori de vin sunt portughezii (51,6 litri pe an per capita), francezii  (47,3  litri pe an per capita), italienii  (46,8 litri pe an per capita), nemții  (27.6 litri pe an per capita) și spaniolii  (25.4 litri pe an per capita).

Publicat în Știri

Un weekend efervescent a marcat prima ediție din acest an a evenimentului RO-Wine Ediția de Primăvară. În 4 și 5 martie, și-au dat întâlnire, la Chios Social Lounge, Cluj Napoca, peste 50 deproducători de vinuri premium și superpremium din România și internaționale, o selecție exclusivistă de vinuri spumante, însoțite de produse gourmet și cafea de specialitate.

Publicat în Știri

La Enoteca Maria, deschisă în ST. GEORGE, pe Staten Island, nu doar vinul este la putere, ci și bunicuțele. Mai mult de 30 de "nonne" - cum sunt numite în limba italiană -  gătesc specialități specifice bucătăriilor înaintașilor lor. 

Publicat în Știri

Criza de consum din industria vinului afectează întreaga lume, însă în moduri diferite. Observatorio Español del Mercado del Vino a prezentat, săptămâna trecută, un raport bazat pe datele din industrie până în 2022. Exporturile spaniole de vin au înregistrat un nivel record de 2,98 miliarde de euro în 2022, ajutate de o creștere de 13,2% a prețurilor medii pe litru, aproape dublu față de inflația de la sfârșitul anului.

Publicat în Știri
Pagina 1 din 2

Pivnicer

Dacă ar fi să comparăm frumusețea cu o vibrație care se propagă irezistibil, cutremurându-i pe privitori, probabil că Prince Știrbey, crama-conac, asemenea Cramei Avincis, reprezintă epicentrul unei asemenea unde, al unei splendori românești regăsite.

Clubul Degustătorilor de Vin Neautorizați

Caută

Arhivă

Publicitate