Bunicile de la Enoteca Maria reprezintă fiecare parte al lumii, din Argentina până în Sri Lanka.
În urmă cu 16 ani, când proprietarul Jody Scaravella a inaugurat restaurantul, aici găteau exclusiv bunici din diferite regiuni ale Italiei.
După trei ani, Scaravella a extins proiectul, angajând prima bunică din afara Italiei.
Acum, restaurantul are două bucătării. Bucătăria de la parter este întotdeauna condusă de o bunică italiană, iar bucătăria de la etaj perimite clienților să urmărească live cum este gătită mâncarea de către bunici din diverse regiuni ale lumii. Deschisă de joi până duminică,
Enoteca Maria își schimbă meniul în fiecare zi, în funcție de naționalitatea bunicii care e titulară a zilei respective.
"La Enoteca Maria, celebră, diversitatea culturală servind gastronomie specifică din întreaga lume, dar o facem în cel mai autentic mod posibil. Bunici adevărate din fiecare țară de pe glob sunt invitate și angajate ca bucătărese pentru a găti rețetele pe care le-au moștenit și pe care le gătesc acasă pentru familiile lor, care alcătuiesc țesătura culturii în care s-au născut și au crescut. Ne propunem să construim legături culturale prin intermediul limbajului universal al gătitului, iar un mod în care putem face acest lucru este să îl învățăm! Organizăm cursuri în cadrul cărora aspiranții la gătit pot avea ocazia să învețe de la "nonnas", în bucătărie.
Cultura este o resursă care merită să fie protejată și tranmisă generațiilor viitoare. La urma urmei, un copac nu poate crește și nu se poate dezvolta fără a avea rădăcini. Pentru a susține această misiune, am inițiat un proiect de carte virtuală care adună rețete și povești ale bunicilor din întreaga lume, numit Nonnas of the World.", se specifică în prezentarea de pe site-ul wine-barului italian.